Amnesty Collecte

Landelijke collecte    <<<<    >>>>    Geef om vrijheid!

Van 11 tot en met 16 maart houdt Amnesty International voor de 17e keer een landelijke collecte. Ook in de dorpen Wijnjewoude, Ureterp, Bakkeveen en Siegerswoude gaan de collectanten weer langs de deuren. Vorige jaar haalden we € 1889,85 op; landelijk werd er € 1,25 miljoen opgehaald.

Vaak vragen we alleen om uw aandacht; één keer per jaar vragen we om een gift
Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie, die daarom geen geld van overheden of politieke groeperingen ontvangt. Met het geld van deze collecte worden de acties mogelijk gemaakt. Voor Teodora del Carmen Vásquez en voor talloze anderen.

Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador
Teodora del Carmen Vásquez werd ten onrechte beschuldigd van abortus, wat in haar land ten strengste verboden is. Amnesty voerde intensief actie voor haar vrijlating en in 2018 werd ze na 10 jaar weer met haar gezin herenigd. Zij schreef: ‘Ik ben er absoluut van overtuigd dat jullie brieven tot mijn vrijlating hebben geleid’.

Stop de schending van mensenrechten, steun Amnesty en geef om vrijheid!

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o.,  Hendrik Jan Haanstra.

 

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie