Zorgen over plannen massale boomkap

Van verschillende kanten kreeg de Natuerferiening de melding dat er in het bos bij de Biskop/Biskopsreed en in het bos tegenover de Stripe wel erg veel bomen geblest zijn. De bomen die bedoeld zijn om gekapt te worden, worden voorzien van een gele bles, en dat zijn er wel opvallend veel. In het bos tegenover de Stripe zullen vooral Douglassparren gekapt gaan worden.

Zorgen over plannen voor massale boomkap door StaatsbosbeheerDe Natuerferiening maakt zich ernstige zorgen hierover. Als er zoveel gekapt gaat worden komt er ineens veel meer doorzicht in het bos, er vindt heel veel verstoring plaats van alle leven aldaar. Hoe zal het dan gaan in het bos bij de Biskop met de reeën en dassen die daar voorkomen? Vinden de zwarte specht, de groene specht, bonte specht nog wel voldoende schuilplaatsen en rust? Wat gaan de raven doen, en de bosuilen? Ook de havik broedt er en zo ook de buizerd. In de herfst komen er veel mensen op de tamme kastanjes af, die daar rijkelijk te vinden zijn op de grond. De huidige biotoop is rijk. Te voorzien valt dat de ingrijpende verstoring veel effect zal hebben op het hele ecosysteem ter plaatse , en op het aanzien van dit bos.

De Natuerferiening heeft daarom contact gezocht met Staatsbosbeheer (SBB) die opdracht geeft voor de kap. Op 30 nov. j.l. zijn wij samen met SBB ter plekke gaan kijken in het bos bij de Biskop/Biskopsreed (Duurswouder Heide, aan de kant van de Leidijk).

Lees verder op de site van de Natuurvereniging

 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

4 reacties op “Zorgen over plannen massale boomkap

 1. Lekker crossen zegt:

  Jullie kunnen er natuurlijk ook een grote crossbaan in maken waar je met de pitbike of crossmotor door kan rijden.

  Beter dan zo’n saai stukje bos natuurlijk!

 2. Sjakie zegt:

  Lekker crossen aub naar Waldnet…., krijg je ook nog misschien respons

 3. Koert Scholten zegt:

  Mooi. Leuk gereageerd. Nu graag een reactie welke betrekking heeft op deze zaak, of vinden we het allemaal maar prima?

Geef een reactie