Voorbereiding Kerstwandeling

De 43e kerstwandeling van Bakkeveen wordt op 2e kerstdag gehouden.

[24 december]
De routes liggen vast. De beschrijvingen worden gekopieerd. Door de regen hebben we er 1 klein ommetje uit de routes gehaald: dat werd te glad. Voor de rest zijn de paden in goede conditie, te meer daar er nog een droge dag volgt en het naar verwachting op de dag zelf ook droog zal blijven.
Voor mensen met een rolstoel is er een iets aangepaste 5 km route. Informeer bij de start voor de beschrijving van deze speciale “rol”-route.
De tent voor de “koek en zopie” is geplaatst.
We zijn er klaar voor.
tot 2e kerstdag !

[20 december]
Er is al een aantal voorbereidingen getroffen, maar de exacte routes zijn nog niet bekende. Die routes hangen af van de hoeveelheid neerslag die er nog zal vallen tussen donderdagavond en 2e kerstdag. De eerste dagen (t/m zondag) lijkt er nog ca 20 mm regen te vallen, daarna droge dagen. Een wite kerst zit er niet in. Voor de vroege wandelaars wellicht nog wel een “berijpte” natuur door nachtvorst.

De locatie van de “koek en zopie” rustpunt is vanzelfsprekend wel bekend. Er wordt een tent opgetuigd: de tent is besteld en wordt 24 december geplaatst.

Ook wordt al gewerkt aan de puzzel. De oplossing staat al op papier, nu een deel van de vragen nog.

Vraag en antwoord:

  1. Kunnen de routes ook met de rolstoel worden afgelegd? Er komt een speciale 5 km route waarin minder zandpaden zijn opgenomen en meer verharde paden. Het blijft nodig assistentie mee te nemen; helemaal zelfstandig met de rolstoel zal lastig zijn. De speciale 5 km route kan ook door anderen die wat moeilijk ter been zijn, gebruikt worden.
    De “normale” routes kennen ook paden waar af en toe een boomwortel, bladeren, zachtere ondergrond, smal bruggetje is: echt natuurlijke paden dus.
  2. Mogen honden mee?  Ja,maar wel aan de lijn! En hondenpoepzakjes mee voor het geval dat.
  3. Kan er gepind worden? Ja, maar contante betaling zal sneller gaan.
  4. Er wordt veel door bos gewandeld, hierdoor is er minder last van en koude wind.
  5. Kan ik ook voor-inschrijven? Nee, inschrijven kan alleen ter plekke op 2e kerstdag.

Klik hier voor algemene info.

Geplaatst in: Kerstwandeling

1 reactie op “Voorbereiding Kerstwandeling

  1. berendpol zegt:

    Het verslag en de foto serie van de 43e kerstwandeling staat op onze wandelsite http://www.bpol.nl Ook heb ik een link geplaatst naar de tocht van 2010 toen er sneeuwlaag dit omdat we bijna nooit een witte kerst hebben. Veel kijk plezier. Met een vriendelijke groet Berend en Francis Pol uit Harlingen

Geef een reactie