Kerstbomen planten

Hier en daar staan nog een paar stronken boerenkool die de eerste nachtvorst al te pakken hebben. De wintertarwe als groenbemester komt op, maar verder is het op dit moment rustig op de tuintjes.

Hoe anders was het deze zomer. Om je heen hoorde je dat de opbrengst wel goed was, maar er moest hard voor gewerkt worden om de grond vochtig te houden. De drie waterpompen maakten overuren om de diepere waterlagen op 14 meter diepte aan te boren. Dit kunnen de pompen wel aan, mits je zelf eerst wat water in de pomp giet. Dat laatste was niet bij iedereen bekend. Maar het maakt het pompen stukken makkelijker en Jouke hoeft dan niet met nieuwe leertjes opgetrommeld te worden.

Voor het nieuwe seizoen zijn er weer enkele perceeltjes in verschillende groottes beschikbaar voor de geïnteresseerde nieuwkomer. Beginners kunnen door de ervaren medetuinders op weg geholpen worden.

Een van de perceeltjes hebben wij vrijgemaakt voor het “overzomeren” van kerstbomen.
Heb je voor de Kerstdagen bijvoorbeeld een mooie Nordmann of luxe blauwspar gekocht en wil je die volgend jaar wel weer opsieren? En heb je zelf geen plaats om hem te planten? Voor een kleine vergoeding van 5 euro mag hij komen logeren op de Twakamp waar hij nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Garanties kunnen wij niet geven, maar heeft hij een kluit, dan is de kans best groot dat hij nog een tweede leven heeft. Refurbished heet dat tegenwoordig. Hou de boom niet te lang binnen, hoe korter hoe beter en laat hem langzaam wennen aan de kou buiten.

Mocht je hier gebruik van willen maken, mail dan met een van de bestuursleden van de Twakamp, zodat op: Zaterdag 5 januari 2019 van 10- half 11 de bomen geplant kunnen worden, als de vorst niet te diep in de grond zit.

Gerard Hommema

Geplaatst in: De Twakamp, Jaarwisseling

Geef een reactie