Impressie Kerstwandeling (met filmpje) 2018

De 43e kerstwandeling van Bakkeveen zit er weer op. Het was wat donker, mistig weer; ’s ochtends helemaal droog en ’s middags af en toe motregen. Temperatuur rond de 7 graden. Nauwelijks wind, dus voor de wandelaars in de luwte van de bossen niks te klagen.

Er is een record deelname geweest: 2292 betalende deelnemers. Gelukkig dat de zon niet scheen ….. anders was het te druk geworden.

De start was met een half uur vervroegd in vergelijking met voorgaande jaren. Dit beoogde wat meer spreiding van de wandelaars bij inschrijving en finish. Het was meteen om half 10 al druk bij de start. De laatste wandelaars waren rond kwart voor 5 weer binnen in het bijna donker.

De “koek & zopie” stand stond op 1 van de kampeerterreinen van camping De Waldsang. De exploitatie van dit rustpunt was in de inmiddels vertrouwde handen van World Servants Bakkeveen en Gospelgroep “Sjir El Shaddai” uit De Wilp. Er kon gebruik gemaakt worden van een toiletgebouw van D Waldsang.

Uitslag puzzel: klik hiervoor de antwoorden.  Er zijn 33 oplossingen ingeleverd die helemaal goed waren !

Winnaars:

 • 5e prijs.  Midgetgolf arrangement Dundelle voor 2 personen: Fam. Hulskers, Heerenveen
 • 4e prijs.  Midgetgolf arrangement Dundelle voor 2 personen:  L. Lansaih, Groningen
 • 3e prijs. Dinercheque van €10,– te besteden bij Plaza “De Kolk”: A. Weening, Hurdegaryp
 • 2e prijs. Dinercheque van €10,– te besteden bij Plaza “De Kolk”: P. van der Heide, Sebaldeburen
 • 1e prijs. Luchtballonvaart t.w.v. € 160,– op zondagavond 30 juni 2019 vanuit Bakkeveen: Tope van Dijk, Opende

Filmpje van Studio Jente

Hieronder een foto impressie.

 

 • Onderstaande 7 foto’s zijn van zijn van Elbrich, Richard, Letitia en Kyara de Vries uit Ureterp (7 km).
 • Onderstaande gespot rond 15:30 uur: bruggetje tegenover Slotplaats. Komt iemand aanrijden, stopt en gaat waterhoogte opmeten. Zou dat voor vraag 13 van de puzzel zijn geweest?

 

Geplaatst in: Kerstwandeling

2 reacties op “Impressie Kerstwandeling (met filmpje) 2018

 1. K.V. zegt:

  Gek antwoord op vraag 9 hoor. Ik zie 5 theeglazen, 5 koffiemokken en 5 plastic bekers. En dan is het goede antwoord 14 en niet 5… ????

 2. Anton zegt:

  Wanneer je bij nog beter wandelweer tegen de grenzen van Dúndelle aan loopt, dan zou ik zeggen: bundel je krachten met Puur Bakkeveen en maak gebruik van de grote tent die er dan toch al staat.

  Kun je gelijk zorgen dat de kerstwandeling ook op het spandoek staat, nu zag dat er wat zielig uit: alle activiteiten rondom einde jaar in Bakkeveen staan vermeld, behalve de kerstwandeling.

  Volgend jaar een nieuwe kans.

   
  Anton

Geef een reactie