Bruggetje over “sluis” afgesloten

Sinds afgelopen dinsdag 4 december is het voetgangers bruggetje over de sluis in centrum Bakkeveen afgesloten.

Al een jaar ligt het bruggetje los. De gemeente heeft vorig jaar al getracht het bruggetje steviger te verankeren. Dat heeft helaas weinig effect gehad. Na klachten heeft de gemeente weer inspectie uitgevoerd en vastgesteld dat de ankers los in de kademuur zitten. Er zal opnieuw een deel van de stenen gemetseld moeten worden. Naar verwachting zal in januari alles weer hersteld zijn. Tot die tijd is het bruggetje afgesloten (en wordt wellicht ook tijdelijk helemaal verwijderd, zodat waaghalzen er dan ook niet meer overheen kunnen).

Blijkbaar voelt de gemeente zich verantwoordelijk voor het onderhoud en niet het Waterschap.

 

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen, Bakkeveen

1 reactie op “Bruggetje over “sluis” afgesloten

  1. Aukje zegt:

    Ik stond er laatst op en voelde de brug bewegen/wiebelen. Ik ben er snel afgegaan. Ik dacht dat ik het me verbeeld had, niet dus.

Geef een reactie