Blad opruimen

Een aantal bewoners in de omgeving van de Greate Kamp had dit jaar een verzoek ingediend bij de gemeente om 3 eiken te kappen i.v.m. overlast vallend blad. Als je ouder wordt is het vaak een probleem om al deze bladeren zelf op te ruimen.

Naar aanleiding van dit kapverzoek kwamen tegenreacties uit het dorp om de bomen te behouden, hetgeen ook is gebeurd. Omdat diegene die de bomen willen behouden ook wel begrijpen dat het opruimen een hele klus is, werd het idee geopperd om een handje te helpen om het werk enigszins te verlichten.

Toen een aanwonende daadwerkelijk om hulp vroeg, is een aantal bestuursleden van PB, de Natuurvereniging, de Historische vereniging en leden van de Himmelploeg twee ochtenden in de weer geweest om rondom die 3 bomen het blad op te ruimen. De eerste opruimactie was 2 weken geleden, toen is de klus met 6 personen geklaard. Afgelopen woensdag 12 december met 4 personen; de hoeveelheid bladeren was toen al een stuk minder.

Klus geklaard en bomen gespaard.

Iedereen was er blij mee en de bladruimers vonden het een leuke klus.

We werden gastvrij verwend met koffie en andere lekkernijen.

Alle bladopruimers

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen

Geef een reactie