Poll: zomer- of wintertijd?

Afgelopen nacht (van zaterdag 27 op zondag 28 oktober) is de klok een uur teruggezet. Dat betekent ’s avonds een uur eerder donker en ’s ochtends een uur eerder licht.

De Europese Commissie wil af van het 2x per jaar verzetten van de klok en wil of alleen wintertijd of alleen zomertijd. De lidstaten mogen zelf kiezen.

Zomer- of wintertijd?

 • Laten zoals het is, dus 2x per jaar verzetten van de tijd (38%, 174 stemmen)
 • Hele jaar wintertijd (37%, 171 stemmen)
 • Hele jaar zomertijd (21%, 97 stemmen)
 • Maakt mij niet uit (4%, 17 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 459
Reageren? Klik op de vraag.

Laden ... Laden ...
Geplaatst in: Opmerkelijk

3 reacties op “Poll: zomer- of wintertijd?

 1. K.V. zegt:

  Als je het hele jaar de zomertijd hebt dan wordt het in de winter pas om half 10 licht. Vreselijk slecht voor de biologische klok en de gezondheid van mensen. In de zomer is het ’s avonds toch wel lang licht, ook als je de wintertijd hanteert.
  Verder is het zo dat de wintertijd de originele tijd is waarop ooit de zomertijd gebaseerd is. Logisch dus om de wintertijd te gaan hanteren.

  • Jan van Dalen zegt:

   Beste K.V.: Wintertijd in de zomer is echt onhandig. Na werktijd en eten kun je dan niets meer buiten doen. Het is dan immers een uur vroeger donker. En niet te vergeten dat het ’s ochtends dan om 4 uur al licht is en we nog tot ca 7 uur moeten doorslapen. Mooi zo laten: 2x per jaar de klok verzetten is zo slecht nog niet.

 2. Jappie zegt:

  ik kies voor de zomer tijd groeten jappie

Geef een reactie