Northern Prog Festival

6e Northern Prog Festival Siegerswoude

Muziekliefhebbers opgelet: kom uit je bank en laat je verrassen door 5 prachtige bands uit binnen- en buitenland!

Op zaterdag 3 november a.s. vindt het zesde Northern Prog Festival plaats in de Uthof Siegerswoude.

Het NPF is een muziekfestival voor de liefhebbers van progressieve rock muziek, zoals de symfonische rock (bijvoorbeeld GENESIS en PINK FLOYD), de prog-metal (bijvoorbeeld DREAM THEATER en NIGHTWISH) en neo-prog (bijvoorbeeld KAYAK en SPOCK’S BEARD).

Dit sub genre kent wereldwijd veel aanhangers en in Nederland zijn een aantal grote en kleinere zalen en festivals helemaal gericht op deze doelgroep. Het NPF is de voortzetting van het ProgFarm festival wat 15 jaar lang in Bakkeveen werd georganiseerd en is het enige festival in zijn soort in Noord-Nederland.

Elk jaar vult de Uthof in Siegerswoude zich met zo’n 150 tot 200 muziekliefhebbers uit binnen- én buitenland en is er naast de muziek van 5 bands ook de mogelijkheid om bij de diverse stands cd’s en andere merchandise te bemachtigen. Het festival begint om 15.00 uur (deuren open vanaf 14.00 uur) en gaat door tot in de kleine uurtjes.

  1. De band Defiance uit Noord-Nederland opent het festival. Deze jonge band, die bestaat sinds 2016, heeft één EP op zijn naam staan (A New Beginning, 2017). Inmiddels zijn ze druk bezig in de studio voor een vervolg.
  2. De organiserende band Leap Day zal als tweede act spelen. Inmiddels zijn deze Friezen opgeklommen tot de top van de Nederlandse progrock wereld en met hun laatste cd’s (From The Days Of Deucalion, Chapter 1 & 2 en het recente Timelapse) zijn ze ook internationaal definitief doorgebroken.
  3. De band Novatia uit het midden van ons land is als derde aan de beurt. Deze ook nog jonge band bestaat sinds 2014 en heeft inmiddels drie studioproducten afgeleverd. Kwaliteitsprog van eigen bodem!
  4. Hierna kunnen we gaan genieten van de Poolse formatie Walfad (We Are Looking For A Drummer). Net als in Nederland is er een groot publiek voor de progressive rock in Polen. Er zijn daar dan ook veel bands actief in dit genre. En Walfad is zeker niet de minste onder hen! Twee weken geleden is hun nieuwe cd “Colloids” uitgebracht en ze zullen zeker werk van deze nieuwe topper voor ons gaan spelen.
  5. En dan de hoofdact van de dag: IO Earth uit Engeland. Het zal vol worden op het podium van De Uthof want de band bestaat uit maar liefst zeven muzikanten. Ze zijn te vinden op de grootste festivals ter wereld en nu ook bij ons. En we kunnen rekenen op een knallende show van deze Britse alleskunners!

De muziek waar we in de jaren ’70 mee zijn opgegroeid is nog springlevend! Natuurlijk is deze muziek met zijn tijd meegegaan en alles klinkt fris en modern. Kom uit je bank en laat je verrassen door prachtige gitaarsolo’s en toetsengeweld. Kom genieten van de enorm gemoedelijke sfeer en beleef samen met al die andere muziekliefhebbers uit binnen- én buitenland een onvergetelijke dag op het leukste festival in het Noorden van ons land!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal (€30) en via https://www.facebook.com/NorthernProgFest/ in de voorverkoop (€25)

 

 

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie