Zondagmiddagconcert Eddy Mulder

Zondagmiddagconcert met gitarist Eddie Mulder.

Op zondagmiddag 30 september speelt de bekende gitarist Eddie Mulder een akoestisch concert in de gezellige ambiance van Theeschenkerij Bellefleur in Siegerswoude.

Eddie speelt deze middag nieuwe composities die te vinden zijn op zijn onlangs verschenen vierde solo-CD “Waves”.  Er muzikale pareltjes te beluisteren die op zijn eerste CD “Dreamcatcher” zijn opgenomen en ook composities die zijn uitgebracht op “Horizons” en “In a lifetime” en ook eerder werk wat is verschenen op albums van bekende noordelijke Progbands zoals Leap Day, Trion  en Flamborough Head waarvan Eddie Mulder deel uitmaakt.

Eddie is behoorlijk beïnvloed door de aanschaf van een bijzondere gitaar van de Ierse gitaarbouwer Dermott McIllroy waarmee hij in aanraking kwam via de The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart. De zuivere warme klanken van dit handgemaakte precisie-instrument inspireren hem bijna dagelijks tot het schrijven van nieuwe composities. Ook wordt Eddie enthousiast van zijn Australische gitaarheld Tommy Emanuel die met zijn unieke virtuositeit en performance  vele zalen wereldwijd in vervoering weet te brengen.

Eddie Mulder heeft met 53 jaar speelervaring zijn sporen ruimschoots verdiend in de Friese muziekwereld en ver daarbuiten. Hij speelt al gitaar vanaf zijn jonge kinderjaren en met een gedegen klassieke ondergrond heeft hij via de progressieve rock van de jaren 70 zijn muzikale horizon verbreed met o.a Ierse invloeden naast jazz, new-age en wereldmuziek.
Hij maakte jarenlang deel uit van de professionele band “Avenue” en speelde in Duitsland in een groot showorkest.

Tegenwoordig doet hij veel studiowerk voor allerlei bands en artiesten en treed hij op in diverse prog-rock formaties als Pink Floyd Project. Daarnaast vormt hij de helft van het bekende rock-classic duo Two Faces met Jos Harteveld.

Eddie is al vanaf het begin kind aan huis bij Bellefleur en heeft in verschillende samenstellingen al vele malen acte de présence gegeven. Onlangs speelde Eddie nog in Polen en op het prestigieuze gitaarfestival Atkins-Dadi, Pieve di Soligo, in de buurt van het Italiaanse Venetië waar hij veel succes oogstte. We kijken hier erg naar uit gezien de succesvolle optredens die hij eerder bij Bellefleur deed.

Theeschenkerij Bellefleur
Ida de Vries en Romke Wijma
Adres:         Boskwei 6
9248KZ Siegerswoude
Tel:               06-48575067
email:          [email protected]
Web:           www.theeschenkerijbellefleur.nl
Facebook: TheeschenkerijBellefleur

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie