Impressie Vlooienmarkt 18 augustus

Terwijl de Reuzen in Leeuwarden rondlopen is de vlooienmarkt in Bakkeveen…..
Om 4 uur zijn er al 44 standhouders. Het is dan nog pikkedonker. Als Maarten van der Weijden rond half 5 het water in duikt voor zijn 200 km zwem-11-stedentocht zullen er ca 60 zijn. Om 6 uur zijn we de 200 standhouders gepasseerd en wijken we uit naar de grasvelden. De zon komt rond half 7 boven de bomen. De temperatuur begint dan te stijgen van 12 naar 20 graden rond de middag. Uiteindelijk tellen we 615 standhouders. Het publiek is ongeveer een kwartiertje later dan vorige markt; dit afgemeten wanneer welk parkeerweiland vol is. Er zijn ongeveer 50 auto’s meer dan vorige markt.

De zon blijft er goed bij tot ongeveer 11 uur, dan wordt het bewolkt met af en toe dreigende luchten. Sommige standhouders vertrouwen het niet, en pakken snel in. De meerderheid heeft Buienradar bekeken en gezien dat er geen regen uit de wolken valt. En als de zon even achter de wolken kruipt, zien de wolken er ook veel minder onheilspellend uit. Het is een goede markt geweest met over het algemeen tevreden verkopers.

Terwijl de vlooienmarkt bezig is wordt op het naast liggende terrein achter de geblinddoekte hekken de opbouw van het DODO-festival hervat: op vrijdag 24 en zaterdag 25 is het namelijk een groot familiefeest op de terreinen van het sportpark. En een week later (1 september) is er dan alweer de vlooienmarkt.

Omdat er vele vrijwillegers met vakantie waren moest een ieder op mmerdere plaatsen inzetbaar zijn deze keer. Vandaar dat ook de fotograaf deze keer alleen wat overzichtsfoto’s heeft kunnen maken. Maar niet getreurd er komen nog 3 marken (september, oktober en november) tot dan ……..

Geplaatst in: vlooienmarkt_2018

Geef een reactie