Respect naar de natuur

Naar aanleiding van het vorige bericht wil  ik graag het volgende even aankaarten.

Een paar mensen uit Bakkeveen zijn al jaren bezig om een folder uit te brengen, om gasten die hier komen recreëren wat handvatten te geven hoe men zich hier aangenaam kan verpozen maar zich ook dient te gedragen. Wat voor een normaal mens geen moeite kost, toch ?

Het kan uitgedeeld worden bij alle horeca, verblijf bedrijven etc. Misschien helpt het.

Helaas is na drie jaar sleutelen aan deze folder geen toestemming gekomen van een bestuur wat zich bezig houd met voorlichting over wat hier te doen is. Jammer. Maar de folder kan nog altijd uitgegeven worden.

De uitwassen ziet men hier op een artikel verder op deze pagina.

RESPECT NAAR DE NATUUR IS NIET MOEILIJK KOST NIKS , PLUS DE VOLGENDE GENERATIES GENIETEN ER OOK VAN !

Hier een voorbeeld van weinig respect  ! Zeg niet, plaats meer afvalbakken want dan wordt de troep nog veel erger ! Trouwens deze afvalbak is bedoelt voor gevulde hondenpoepzakjes en niet voor restafval.

Nog een vorm van niet kunnen omgaan met de natuur.

Geplaatst in: Opmerkelijk

6 reacties op “Respect naar de natuur

 1. Patrick zegt:

  Sorry hoor, maar wat een gezeik om niks…
  Oké, je rotzooi laten slingeren in het bos is niet de bedoeling, maar word het vervolgens gedeponeerd in een bak die eigenlijk alleen bedoeld is voor hondpoep, is het weer niet goed.. Bekijk het positief en wees blij dat mensen het in een “prullenbak” gooien.
  Daar komt bij, met dit mooie weer kun je niet van mensen verwachten dat ze niet een gezellige middag in het bos willen hebben, en dan eten en drinken meenemen… dus bij deze zeg ik wel: “Plaats meer afvalbakken!”

  Het is een recreatieplaats, en geen bibliotheek!

 2. Postma zegt:

  Wat is het probleem van het plaatsen van meer afvalbakken? Oke, het staat misschien niet erg fraai, maar alles is beter dan rondslingerend afval. Wellicht is het plaatsen van een iets groter formaat afvalbak de oplossing. Uitpuilende afvalbakken is inderdaad geen gezicht.

 3. D.R. zegt:

  De zandverstuiving kun je moeilijk nog natuur noemen. Het is meer en meer een recreatiegebied geworden, met diverse gebruikers op een kluitje.
  Hondenbezitters, sporters, spelende kinderen, schoolreisjes, familie-bijeenkomsten, hangjongeren…….noem maar op!
  Je kunt het al deze mensen niet kwalijk nemen dat ze daar willen recreëren. Ze worden zelfs met mooie p.r.verhalen hier naartoe gelokt.
  Het wordt dus drukker en drukker en dat gaat in zo’n klein gebied wrikken.
  Duidelijker regels en aanpassingen voor dit gebied (zoals bijvoorbeeld meer vuilnisbakken) zijn m.i. dan ook wenselijk.
  En bovenal moeten er handhavers komen, die contrôleren! Anders heeft het instellen van regels geen enkele zin en blijft de Himmelploech zich ergeren.
  Trouwens Vincent, stop eens een tijdje met het opruimen van de rotzooi in de duinen, dan worden de ogen misschien eens geopend door de vuilnisbelt die het dan wordt.

  • LP zegt:

   @ DR, die laatste zin is niet echt slim. Diegene die hun rommel laten liggen zullen dat dan heus niet gaan opruimen.Bij wind waait alles in de bossen. En wat denk je van al dat plastic wat in de magen van de dieren en vogels komt omdat ze eten uit plasticzakjes willen halen. Nee Vincent, blijf lekker Himmellen., wij waarderen je werk !

   • D.R. zegt:

    @ LP Ik vraag me zo langzamerhand af of het wel zo slim is om de rotzooi van anderen steeds maar weer op te ruimen. Het eigenlijke probleem wordt daardoor niet zichtbaar genoeg en je neemt een stuk eigen verantwoording voor de bezoekers weg.
    Misschien gaan mensen er elkaar meer op aanspreken, als de troep nog zichtbaarder wordt.
    Ik ben er wel benieuwd naar hoe dit als tijdelijk experiment zal uitpakken.

    Maar je hebt gelijk dat de dieren er niet de dupe van moeten worden en de waardering voor Vincent en de rest van de Himmelploech staat natuurlijk buiten kijf.

    • D.R. zegt:

     Je hebt tegenwoordig ook PLOGGERS, hardlopers die tijdens het hardlopen in de natuur ook zwerfafval verzamelen.
     Ook iets voor Bakkeveen? Gebruik maken van de natuur en iets terug doen in de vorm van afval opruimen?
     Wandelaars kunnen dit overigens ook doen.

Geef een reactie