Impressie vlooienmarkt 7 juli

Het bijna elke dag zomerweer. Daarom werden er al veel standhouders verwacht op deze markt. En die kwamen ook: 722 in totaal. Een record voor de markt op de 1e zaterdag van juli (vorig jaar maar 84 bij wat regen….). In totaliteit staat deze markt op plek nr 5.
’s Ochtends vroeg begon de drukte al. Nog ruim voor 6 uur ging het eerste weiland P1 open (zie hieronder, voor het filmpje). De drukte hield aan tot ca 7:30 uur. Toen waren vrijwel alle standhouders op hun plek en waren geheel P3 en een stukje P4 gevuld met verkopers. Er is geen sprake geweest van een file (hooguit 30 auto’s op de Mjumsterwei).

Door het mooie weer ook veel bezoekers. We hebben de indruk dat er steeds meer op de weilanden wordt geparkeerd en minder in de woonwijk. Dit is natuurlijk veel minder ver lopen en de bewoners raken dan minder geïrriteerd door al dat blik in hun straat.

Onze vaste fotograaf was op …….. vakantie.

We hebben een timelaps filmpje van de activiteiten op P1. Dit vanaf iets voor 6 uur. Er staan dan al 2 rijen met bezoekers. Rechts ligt P2: daar zie je tot bijna 8 uur de auto’s van bezoekers nog rijden. Links onder de bomen begint P3: deze is gevuld vanaf 6:15 uur totdat de laatste standhouder tegen 10 uur kwam. Let ook op het bewegen van de schaduw !

Er is nog een filmpje onderweg van de markt op hoofdzakelijk het verharde deel van het marktterrein.

 

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2018, Vlooienmarkten

Geef een reactie