Impressie vlooienmarkt 21 juli

Net een paar dagen voordat het echt tropisch zou worden, was de 7e vlooienmarkt van 2018 in Bakkeveen: zaterdag 21 juli. Al vele weken droog weer. Het wordt steeds warmer: deze zaterdag al 28 graden. Gelukkig was het ’s ochtend nog half bewolkt en kwam pas na 10 uur de zon keihard door. Toen was de meeste handel al achter de rug. De eerste standhouders (op de zon en luwte plekjes) hielden het om 12 uur al voor gezien. Ook het aantal bezoekers op die delen van de terreinen nam toen snel af.

’s Nachts om 4 uur waren er al ruim 40 standhouders aanwezig. Met zaklantaarns struinden kopers langs deze stands. De plekken in de schaduw waren erg in trek en tegen 5:30 uur allemaal bezet. Tussen 6 en 6:30 uur kwamen de meeste standhouders binnen. Na 7 uur kwam er weinig meer. Iedereen was dus vroeg i.v.m. het verwachte warme weer. Uiteindelijk werden er 607 standhouders geteld.

Aan het begin van het seizoen moest er nog 150 meter aan rijplaten worden gelegd om iedereen een goede parkeerplaats te kunnen geven. Nu was het her en der al wat stofwolkjes door los zand. Het gras was op grote delen van de terreinen al niet groen meer. De gemeente heeft een vuur- en rookverbod afgekondigd. Dit verbod geldt in feite ook voor de markt omdat deze nogal dicht tegen een natuurgebied aan ligt. Overigens: niet roken scheelt ook veel peuken opruimen!

In verhouding tot de 607 standhouders zijn er veel bezoekers geweest. Al om 7:30 uur waren P1 en P2 vol en werd uitgeweken naar P4. Op overloopterrein P5 stonden tegn 10 uur 2 rijen auto’s. Vanaf 10 uur kon weer geparkeerd worden op P1 en P2. Daar waren weer zoveel gaten gevallen dat de nieuwe binnenkomers hier de auto kwijt konden.

Bij vertrek zijn er nauwelijks files geweest: mensen vertrokken erg gespreid. De eerste standhouders vertrokken al om 12 uur en de laatsten (in de schaduw) na 14 uur.

Nog een oproep van een verkoper:op deze markt is een klant van mij een zender vergeten, hoort bij draadloze boxjes van het merk Marmitex. Nu kan hij er niets mee. Als de klant zich meldt, wilt u dat dan aan mij doorgeven?“.  Dat zullen we zeker doen !

Hieronder een foto-impressie van onze vaste fotograaf

.

Hieronder een timelapse filmpje van Martijn van der Vaart van P3/P4. P3 op de voorgrond met standhouders en daarachter P4 voor de parkeerders. Helemaal linksboven P5/P6. Het filmpje begint tegen 5:30 uur. De andere terreinen voor de standhouders zijn dan bijna vol….

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2018, Vlooienmarkten

1 reactie op “Impressie vlooienmarkt 21 juli

  1. Johanna zegt:

    Zoals altijd weer mooie foto’s. Altijd leuk om te zien hoe iedereen geniet. Na tien jaar staan we nu eindelijk ook een keer op de foto.

Geef een reactie