vv Bakkeveen 1 na ‘dubieuze beslissingen’ onderuit.

Zondagmiddag nam vv Bakkeveen het op tegen vv Wijster (3de klasse), de promotiewedstrijd om in de derde klasse van de KNVB te komen.

Bakkeveen presteert met een jong team dit seizoen prima in de 4de klasse en eindigde op de 3de plaats, waarmee ze de 2de periode kregen.

De eerste helft verliep prima, Bakkeveen ging vol voor de aanval ze hadden ten slotte niks te verliezen. Melle van der Vegt passeerde de doelman van Wijster, waarna het een koud kunstje was voor Silvan Siebenga om de bal binnen het doel te tikken. Niet veel later bracht Rick Douwsma de 2-0 op het scorebord. Alles leek koek en ei. Maar Wijster deed vlak voor rust nog wat terug, uit een hoekschop scoorde Ronald Ipema de 2-1. Daarna fluite scheidsrechter Hooge af voor de rust.

De tweede helft was het spelbeeld anders, Wijster zette druk naar voren en Bakkeveen ging achteruit voetballen. Het zwakke punt bij Wijster zat hem achterin, dus trainer Tino Slagter deed een aanvallende wissel om zo meer druk te zetten op de achterhoede van Wijster.

‘achter de feiten aan’

Scheidsrechter F. Hooge gaf een strafschop aan Wijster, helaas tuinde de arbiter in de ‘slimme’ schwalbe. Ronald Ipema schoot raak vanaf 11 meter. De 2-3 werd uit een vermeende buitenspel positie gemaakt, lijnrechter Beekhuis vlagde, maar arbiter Hooge keurde het doelpunt uiteindelijk goed.

Daarna was het vertrouwen wel even weg bij Bakkeveen en de 2-4 werd dan ook door Bart Popping gemaakt. Michiel Büchli maakte nog wel de aansluitingstreffer. In de laatste minuten kon Bakkeveen helaas niet meer scoren, waardoor Wijster het volgende week op mag nemen tegen vv Musselkanaal om in de 3de klasse van de KNVB te blijven.

Scoreverloop:
1-0 Silvan Siebenga
2-0 Rick Douwsma
2-1 Ronald Ipema
rust
2-2 Ronald Ipema (penalty)
2-3 Bart Tjarks
2-4 Bart Popping
3-4 Michiel Büchli

Geplaatst in: Voetbal

1 reactie op “vv Bakkeveen 1 na ‘dubieuze beslissingen’ onderuit.

  1. Dyan Hospers zegt:

    ‘Slimme schwalbe’ wat dacht u van ‘domme overtreding’? Handjes thuis, ten alle tijde en al helemaal tijdens het nemen van een vrije trap.
    Vermeende buitenspel positie klopt, maar zodra de bal via een eigen speler voor de voeten beland van een speler van Wijster is dit ongelukkig voor Bakkeveen maar weet Wijster te profiteren.

Geef een reactie