Open dag Tiny Houses

Op zondag 24 juni organiseren Margreet van Litsenburg en Bouke Terpstra een open dag, waarop hun tiny houses te bezichtigen zijn. De minihuisjes staan tijdelijk op camping KiVafarm in Bakkeveen.

Van Litsenburg en Terpstra willen met deze open dag belangstellenden de kans geven een tiny house van binnen te bezichtigen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen over de bouw en het wonen in een tiny house. Bezoekers zijn op 24 juni van 13.00 tot 16.00 uur welkom op de Kreilen 4 in Bakkeveen.

De toegang is vrij, maar donaties worden zeer gewaardeerd. Deze komen geheel ten goede aan Stichting Cavia, de caviaopvang die op hetzelfde terrein is gevestigd.

Tiny houses
Van Litsenburg (1982) en Terpstra (1983) hebben in 2017 allebei een tiny house laten bouwen. Dit is een kleine, volwaardige woning van ongeveer 20 vierkante meter, gebouwd van duurzame materialen. Beiden wilden graag in een groenere omgeving wonen met meer vrijheid, zowel financieel als fysiek. De twee huisjes zijn identiek aan elkaar en zelf ontworpen door de bewoners.  Ze zijn grotendeels van hout en bestaan volledig uit herbruikbare materialen. Duurzamer leven is een belangrijke reden om voor deze woonvorm te kiezen. Beide tiny houses hebben een composttoilet, een waterbesparende douche en een beperkte stroomvoorziening.

Stichting Cavia
Sinds een jaar is Van Litsenburg vrijwilliger bij Stichting Cavia. Een dag in de week helpt zij mee met de verzorging van de ruim 400 cavia’s die momenteel in Bakkeveen worden opgevangen. Stichting Cavia bestaat twintig jaar en is de grootste caviaopvang in Nederland, met meerdere locaties verspreid over het hele land. Op de hoofdlocatie in Bakkeveen is ook het caviadorp gevestigd. Hier verblijven oudere en zwakke cavia’s in een grote ruimte met buitenverblijf, waar de diertjes rustig oud kunnen worden.

Bezoek open dag
De tiny houses staan tijdelijk op camping KiVafarm, Kreilen 4 te Bakkeveen. Parkeren kan buiten het terrein, langs de weg in de berm. Houd hierbij rekening met de omwonenden. Omdat er diverse dieren loslopen, zoals katten en kippen, mogen honden alleen aangelijnd het terrein op. Beide tiny houses zijn zowel van buiten als van binnen te bezichtigen.

Geplaatst in: Kivafarm

3 reacties op “Open dag Tiny Houses

  1. Amber Witte zegt:

    Helaas kan ik dat weekend niet, zijn er nog meer mogelijkheden om een keertje te komen kijken?

  2. WKB zegt:

    Huisje op wielen…

  3. Sybrand zegt:

    Is dit neat foar Bakkefean? In kampke mei san 10 húskes? Belangstelling genôch soene je sizze.

Geef een reactie