HomeStart, gratis ondersteuning voor ouders

HomeStart, gratis ondersteuning voor ouders

Lysbeth (36) en Harm (38) zijn getrouwd en ouders van Jesse (5), Meike (3) en Tim(1). Harm is veel van huis voor zijn werk. Lysbeth (parttime verkoopster) staat er daardoor veel alleen voor met de kinderen. De combinatie dat Harm veel van huis is en de drukte die de kleine kinderen met zich mee brengen, begint bij Lysbeth zijn tol te eisen. Ze is gestrest en kortaf en dat heeft zijn weerslag op de kinderen. Familie en vrienden springen bij waar kan, maar Lysbeth vindt het lastig om met hen te praten over hoe het met haarzelf gaat.

Via via hoorde Lysbeth over HomeStart, waarbij getrainde vrijwilligers ouders gratis ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. De nadruk ligt op ondersteuning van de ouders, want als het met de ouders goed gaat, maken de kinderen een goede start in hun leven. De vrijwilligers van HomeStart bieden een luisterend oor, vertrouwen en laten je zien dat je er niet alleen voor staat.

Nu komt er één keer per week een vrijwilliger langs bij Lysbeth. Onder het genot van een kop thee kan ze haar verhaal kwijt en dat geeft veel rust. Ook Harm merkt het verschil: “Lysbeth is relaxter en ik merk dat de kinderen rustiger zijn. Als ik thuiskom na een lange week werken, zie ik blije gezichten en dat is wel eens anders geweest.”

Heeft u als ouder ook behoefte aan een luisterend oor, iemand die u vertrouwen en bevestiging geeft? De vrijwilligers van HomeStart helpen u graag, gratis! U hoeft geen verwijsbrief, u kunt rechtstreeks contact opnemen met Margriet Verloop via 06-51386583 of [email protected]. Kijk ook eens op www.home-start.nl.

Wietske de Vries, gebiedsteam Opsterland

Geplaatst in: Dienstverlening, Verzorging

Geef een reactie