De Twakamp gaat met de tijd mee

We zijn als tuinvereniging verplicht bij te houden waar iedere tuinder zijn aardappels verbouwd. Het is steeds weer een toer om dit goed bij te houden en we moeten mensen achter de vodden zitten.

De AID (Algemene InspectieDienst) controleert steekproefsgewijs hoe wij onze zaken voor elkaar hebben. Dit jaar hebben we voor het eerst de hulp ingeroepen van een plaatselijke dronepiloot (nee, deze keer niet Martijn). Het resultaat ziet u hier, de aardappelplantjes zijn nog klein maar ze staan er op.

Tijdens het maken van de opnames beleef je nog eens wat. Deze keer waren het geen bezorgde buurtgenoten (schending privacy) maar twee visarenden die overvlogen en de drone opmerkten. De voorste vogel ging lager vliegen en maakte een rondje om de zaak te bekijken. Helaas konden we het niet vastleggen omdat de lens op de tuin gericht stond en alles zich in een paar seconden afspeelde.

We stonden de drone in de schaduw van de paardentrailer van Tjipke te besturen via de mobiele telefoon. Het gevaarte (500 gram) landde netjes midden op het pad. Heel snel kwamen er buurtgenoten aangesneld om polshoogte te nemen want ze dachten dat het ging om een uit de koers geraakt object. Was wel even schrikken voor deze avonturiers toen ze zagen dat er echt een bestuurder aanwezig was. Dus deze keer geen vindersloon helaas.

We hopen dat we op deze manier de tuinders kunnen aansporen netjes de aardappelen steeds op een ander veld te verbouwen. Dit voorkomt aardappelmoeheid en ziektes.

De Twakamp

Hieronder de video en enkele foto’s.

 

Geplaatst in: De Twakamp

Geef een reactie