Myrthe 12e van de wereld

Myrthe Tognini uit Bakkeveen  12e van de Wereld.

Afgelopen zondag  1 april 2018 is Myrthe Tognini (15) afgereisd naar Antwerpen met de Nederlandse delegatie om daar deel te nemen aan de  Wereld Kampioenschappen Acrogymastiek.   Samen met haar teamgenoten Nova Houtman en Arjenne Steenbergen  namen ze deel aan de categorie Jeugd (11-16 jaar).

Het team heeft de afgelopen periode zich niet optimaal kunnen voorbereiden vanwege een zware enkelblessure van Arjenne. Deelname hing aan een zijden draadje. Pas een week voor vertrek kregen ze groen licht  omtrent de deelname aan het toernooi. De eerste dag begonnen de dames redelijk ontspannen  aan het toernooi. De tempo-oefening die ze lieten zien was bijna vlekkeloos. De jury beoordeelde de oefening me een puntentotaal van 26,200. Een mooie score mede omdat ze deze oefening tijdens de training niet hadden kunnen draaien.  Aan het einde van de dag stond het team op een 16e plek van de in totaal 37 deelnemers.

Het onderlinge verschil  met de deelnemende teams uit de andere landen was zeer klein. Het team  had zich dan ook tot doel gesteld om een finale plaats te behalen.  De balansoefening zag er redelijk strak uit en werd met name artistiek zeer goed gewaardeerd door de jury. Het team kreeg hiervoor in totaal 26.700 punten. Tot aan het einde zag het er naar uit dat het team nog steeds kans had om zich te plaatsen voor de finale. De zenuwen namen behoorlijk toe. Uiteindelijk kwam het eerste team van Nederland aan de beurt. Tijdens de kwalificatieperiode waren de beide teams bijna even sterk, echter tijdens het toernooi bleken ze te sterk te zijn en werd het team van Myrthe uiteindelijk uitgeschakeld voor deelname aan de finale. Ze eindigden  uiteindelijk op een mooie 12e plek op het toernooi.

Terugkijkend op het toernooi geeft Myrthe aan dat ze heel blij is dat ze toch nog heeft kunnen deelnemen aan het toernooi. Ze is super blij met het resultaat dat zij en haar team heeft kunnen neerzetten. Ze hoopt samen met Nova en Arjenne over 2 jaar op het EK in Israël te staan.

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen

Geef een reactie