Louwsma neemt KPC-groep over.

KPC Groep maakt doorstart

De doorstart van KPC Groep is een feit. KPC Groep is overgenomen door Louwsma Bedrijven Groep (LB Groep).
Met meerdere geïnteresseerde partijen is gesproken over de mogelijkheden voor een doorstart. Woensdag 18 april 2018 is door LB Groep overeenstemming bereikt met de curatoren mr. O.B.J. Poorthuis en mr. J. Beerens over een doorstart van de activiteiten.

Door het realiseren van de doorstart is de continuïteit van dienstverlening en de uitvoering en contractering van opdrachten gewaarborgd. De overname heeft betrekking op alle activiteiten en proposities van KPC Groep, waaronder SVA en de daaraan gekoppelde examens. KPC Groep blijft gehuisvest in ’s-Hertogenbosch.
Sieb Louwsma, directeur/bestuurder LB Groep: “Wij zijn blij met de overname. KPC Groep is een gerenommeerd onderwijsadviesbureau met de reputatie van hoge professionele kwaliteit en toewijding. Daarnaast werkt KPC Groep landelijk van Dokkum tot Maastricht. KPC Groep past goed bij de scope van Louwsma Bedrijven Groep en onze focus op het leren en ontwikkelen van mensen”.

KPC Groep zal als zelfstandige entiteit blijven bestaan en wordt ondergebracht bij de divisie Training en Advies waar onder andere ook Stavoor BV is ondergebracht.
Een eerste kennismaking met het voltallige personeel heeft reeds plaatsgevonden. De komende tijd wordt benut om de gezamenlijke toekomstvisie handen en voeten te geven. Zowel de medewerkers als de nieuwe eigenaren zien uit naar een duurzame samenwerking.

Louwsma Beheer Groep is gehuisvest in bedrijvencentrum ‘Wurkromte’ op een prachtige locatie in Bakkeveen aan de rand van de bossen en met uitzicht over de landerijen (Slotleane). In deze rustgevende omgeving wordt iedere dag hard gewerkt aan de dienstverlening voor onze klanten.
De Louwsma Beheer Groep (LBG) heeft de begrippen daadkracht, innovatie, betrouwbaarheid en Friese nuchterheid hoog in het vaandel staan. Bij alles wat we doen staat de arbeidsmarkt centraal. Binnen de LBG opereren een 10-tal bedrijven die zich richten op re-integratie, payrolling, detachering, HRM, uitzenden, interim-management en organisatieadvies.
Daadkracht vinden we belangrijk om zo snel mogelijk op een kwalitatief hoog niveau aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen.
De arbeidsmarkt ontwikkelt zich in snel tempo. Daarom bieden wij innovatieve concepten aan. Daarbij zijn wij niet alleen uitvoerder maar ook sparringpartner van gemeentelijke sociale diensten en SW bedrijven.
De LBG is geen eendagsvlieg, het eerste bedrijf werd opgericht in 1988, en kent sindsdien een geleidelijke groei. Dat hebben we kunnen bereiken door een betrouwbare partner te zijn.

De spreekwoordelijke Friese nuchterheid krijgt u er gratis bij!

Geplaatst in: Dienstverlening

1 reactie op “Louwsma neemt KPC-groep over.

  1. theo winnubst zegt:

    Mijn naam is Theo Winnubst. Van 1976 tot 2009 was ik werkzaam bij KPC, later KPC groep. Begin jaren negentig ben ik op verzoek van de onderwijsvakbonden begonnen met het SVA project: Schoolontwikkeling VSO Arbeidstoeleiding. In de Tweede Kamer werd namelijk zeer negatief gesproken over de kwaliteit van het VSO MLK; het voortgezet speciaal onderwijs moeilijk lerende kinderen. Met scholen en kenniscentra ben ik opleidingen gaan ontwikkelen die leiden tot werk. Dat is een groot succes geworden. Helaas werd dat intern niet begrepen. Ik was meer in de weer met het bedrijfsleven dan met scholen. In 2009 ben ik gestopt en heb ik mijn project overgedragen; niets is erger dan wat je met hart en ziel hebt ontwikkeld over te dragen aan anderen. Ik neem vanaf 2009 examens af en daar geniet ik erg van. Wel gebeuren er zaken die ik geen winst vind. Maar men is horende doof en ziende blind. Ik ben altijd bereid om mijn visie toe te lichten. Groeten aan Bakkeveen.

Geef een reactie