Lammetjesdag

Lammetjesdag van It Fryske Gea
Zondag 22 april 2018

Het is topdrukte in de schaapskooi van It Fryske Gea op het Mandefjild bij Bakkeveen. Er zijn namelijk heel veel lammetjes geboren. Dit lentegevoel wil de natuurorganisatie graag met iedereen delen, tijdens Lammetjesdag, op zondag 22 april. Jong en oud is van 12-16 uur van harte welkom! Een ideale mogelijkheid om te genieten van de pasgeboren lammetjes, de natuur en de vele leuke activiteiten. Opgeven is niet nodig, geïnteresseerden kunnen gewoon gezellig langskomen! Parkeren kan bij Nieuw Allardsoog aan de Jarig van der Wielenwei 6 in Bakkeveen.

Er valt deze dag veel van de natuur te genieten. Naast een kraambezoek aan de lammetjes in de schaapskooi, worden op het feestterrein verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Zo vinden er op vaste tijden demonstraties schapendrijven plaats, wandelexcursies en ponyrijden. Daarnaast kan er de hele middag worden deelgenomen aan de doorlopende activiteiten, zoals broodjes bakken bij vuur, knutselen in de tent, schaapscheren, het springkussen of wat lekkers eten op het terras. Genoeg redenen voor een bezoekje aan de schaapskooi en de mooie natuur rondom Bakkeveen!

Dagprogramma:

  • 13.00 uur – demonstratie schapendrijven
  • 13.30 uur – wandelexcursie (startlocatie: aan het begin van de route naar de schaapskooi
  • 13.30 – 15.00 uur – ponyrijden
  • 14.00 uur – demonstratie schapendrijven
  • 14.30 uur – wandelexcursie (startlocatie: aan het begin van de route naar de schaapskooi
  • 15.00 uur – demonstratie schapendrijven

Doorlopende activiteiten (gehele middag)
Lammetjes kijken – Braakballen pluizen – Broodjes bakken – Knutselen – Schminken – Schaapscheren – Springkussen – Vilten – Wolspinner – Eendenkorf vlechten – Zelf hout zagen

Meer informatie en plattegrond: klik hier. 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie