Geslaagde 1e vlooienmarkt 2018

Zaterdag 7 april was de eerste vlooienmarkt van 2018.

Al een week lang waren de weersverwachtingen positief over dit weekend: het zou (bijna) zomer zijn. Dat zou een drukke markt betekenen. Maar eerst moest er woensdag nog een grote hoeveelheid regen verwerkt worden. Het heeft ongeveer 20 mm geregend. In het voorjaar waarbij de terreinen toch al wat aan de natte kant zijn en het gras nog niet veel vocht opneemt, is dit veel.
Er is ingeschat dat ongeveer 1/3 deel van de terreinen niet gebruikt zou kunnen worden. Daarom is een baan rijplaten van 120 m gelegd naar het achterliggende hoog gelegen weiland om daar ook auto’s van bezoekers te laten parkeren. Het laag gelegen deel (“het dal”) was met linten afgezet.

De standhouders waren erg vroeg: om 4 uur al 32 standhouders. Eigenlijk onbegrijpelijk waarom men zo vroeg komt. Het was tot 6 uur nog pikkedonker en koud (ca 5 graden). Om iets na 6 uur waren de verharde terreinen vol en zijn de standhouders op de weilanden geplaatst. De laatsten kwamen om iets na 8 uur binnen (en nog 1 om 9 uur).

Uiteindelijk zijn er 596 standhouders geteld. Dat is veel meer dan dat we in april gewend waren, maar wat wil je ook met zo’n goede weersverwachting. De praktijk was wat minder mooi. Pas na 10 uur voelt de lucht wat warmer aan: de 10 graden grens wordt dan gepasseerd. Om 12 uur is het 15 graden. Als iedereen al lang weg is wordt het om 16 uur 20 graden….

Met alle genomen noodmaatregelen is er weinig hinder van de nattigheid van de terreinen ondervonden. Alleen bij het wegrijden heeft de trekker nog 3 voertuigen moeten helpen: die reden door een natte greppel. Overigens was er ook nog een 10-tal automobilisten die meenden bij vertrek door de afzetlinten te kunnen rijden het natte deel van de terreinen op. Wonder boven wonder bleven ze niet hangen en kwamen ze er op eigen kracht doorheen.

Er zijn (voor een aprilmarkt) ook veel bezoekers geweest. Een aantal parkeert nog steeds in de woonwijk. Dat is erg jammer: het geeft alleen maar overlast en er was meer dan genoeg ruimte op de parkeerterreinen (zie ook onderstaande foto’s). Dus geen enkel excuus.
De politie heeft 1 bekeuring uitgedeeld en een waarschuwing. Als men naar de letter van de wet had gehandeld waren er ook bekeuringen uit te delen geweest voor half op de stoep parkeren, parkeren op grasveld (bij de Oanrin), etc. Misschien komt dat volgende keer.

De volgende markt is zaterdag 5 mei. Meestal komen er dan (bij goed weer) erg veel standhouders. Zo erg veel standhouders is natuurlijk niet zo handig voor een goede verkoop. Dus als je twijfelt, kom dan later in het seizoen langs om je spullen te verkopen, dan heb je wat minder concurrentie als standhouder.

De fotograaf was afwezig. Dus maar een paar shots.

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2018

3 reacties op “Geslaagde 1e vlooienmarkt 2018

 1. Nala zegt:

  Aanpakken die foutparkeerders. Goed gehandeld! Parkeren kost maar 1 euro op het weiland. Bovendien gaat de opbrengst van het parkeren naar goede doelen. Waar doen mensen dan nog moeilijk over? Volgende keer meer bekeuringen uitdelen, dan leren ze het hopelijk! Want hoe vaak dit al wel niet gezegd is.. (en het staat ook overal duidelijk aangegeven).

  Het was trouwens een leuke en grote markt. Wij vonden het weer erg lekker en zeker niet koud! 🙂

 2. Mirrie zegt:

  Wat leuk zou zijn is dat je zou kunnen zeggen ik ben geïnteresseerd om heen te gaan .
  En dat je het dan als herinnering op je tijdlijn krijgt dat de markt binnenkort plaats vind.

 3. - zegt:

  Volgende keer gewoon alle foutparkeerders bekeuren, paar keer volhouden en je bent er vanaf.

Geef een reactie