Wandelen tussen de lammetjes

Ga eropuit in de Friese natuur en geef je op voor deze wandelexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied het Mandefjild. Wanneer? Zaterdag 7 april van 10.00 – 12.00 uur. Trek je wandelschoenen aan en geniet al wandelend van de Friese natuur én de lammetjes die hier lopen. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 – 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Het Mandefjild is een echte publiekstrekker, vooral in deze tijd van het jaar moet je er minimaal één keer geweest zijn. Op dit heideterrein leeft de schaapskudde van onze schaapsherder Ko Maring. Voor het geval je het nog niet wist, deze tijd van het jaar is lammetjestijd! Zo krijgen ook de schapen van Ko volop lammetjes. Dat is wel een wandeling waard. Tijdens de wandeling vertelt onze natuurgids graag meer over de schaapskudde en het gebied.

Horen we daar Beethoven?
De schapen zijn niet de enige dieren in dit gebied. Zo denk je soms dat Beethoven achter je loopt. In de eenzame dennen en berken die verdwaald in het open veld staan leeft de geelgors. Hij voelt zich hier thuis. Wanneer je goed luistert, klinkt zijn zang net als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven. Benieuwd naar deze muzikale vogel? Met dit ezelsbruggetje gaat de aanwezigheid van dit knalgele vogeltje niet meer aan je voorbij.

Het Mandefjild heeft alles in zich voor een mooie excursie. Daarnaast is tussen de lammetjes lopen natuurlijk een droom die uitkomt! Kortom een absolute aanrader om lekker actief te zijn en wat nieuws te leren!

 

Geplaatst in: Algemeen, t Fryske Gea

5 reacties op “Wandelen tussen de lammetjes

 1. Maarrrrrr zegt:

  Lammetjes meenemen mag niet!

 2. Ha zegt:

  Daar hebben ze het toch ook niet over ze hebben het over wandelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Maarrrrrr zegt:

  Er werd afgelopen week op radio Fryslân gewaarschuwd om geen afgedwaalde lammetjes mee te nemen, vandaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Ha zegt:

  Ja maar misschien was dat niet hier want er staat van alles afgelijnd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie