Biobakjes verkrijgbaar in stembureau

Gratis Biobakje voor stemmers in Bakkeveen (en Siegerswoude).

Gaat u woensdag 21 maart a.s. stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen? Dan kunt u per huishouding een gratis Biobakje meenemen uit het stembureau in Dundelle (en dorpshuis De Uthof in Siegerswoude).

Deze bakjes konden tot nu toe alleen worden opgehaald op het gemeentehuis in Beetsterzwaag en de groenstort in Ureterp. De gemeente wilde in de dorpen ook een afhaalpunt, maar dat bleek in de praktijk moeilijk realiseerbaar.  Plaatselijk Belang heeft voorgesteld de biobakjes af te laten halen in het stembureau. Dit bespaart een rit naar Beetsterzwaag.

Het biobakje is bedoeld voor het groente- en fruitafval in de keuken. Het is slecht dit GFT-afval in de grijze container te dumpen, want de scheiding met plastic etc werkt dan niet meer. Het biobakje is een handzame hulp voor een goede afvalscheiding en -hergebruik.

Medewerkers van stichting Vieka Zorg en Leerbedrijf in Bakkeveen hebben met vaardige handen de honderden Biobakjes, bestemd voor Bakkeveen en Siegerswoude, afgelopen week in elkaar gezet. Zie foto hieronder.

 

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

Geef een reactie