Amnesty: landeijke collecte

Nieuws van de Werkgroep Amnesty International Ureterp e.o.

landelijke collecte                                                        Geef om vrijheid!

Van 11 tot en met 17 maart 2018 houdt Amnesty International voor de 16e keer een landelijke collecte.

Stop de schending van mensenrechten!

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld zonder eerlijk proces of veroordeeld tot de doodstraf. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.

Yves Makwambala
Elke brief, elk bezoek, elk woord heeft me kracht gegeven. Ik ben nu nog meer overtuigd van onze strijd voor vrijheid en democratie. Heel veel dank.’ Dat zei Yves Makwambala uit de Democratische Republiek Congo, die het risico liep om veroordeeld te worden tot de doodstraf voor ‘het smeden van een complot tegen het staatshoofd.’ Hij kwam vrij, mede omdat Amnesty intensief actie voor hem voerde.

Vaak vragen we alleen om uw aandacht; één keer per jaar vragen we om een gift
Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie, die daarom geen geld van overheden of politieke groeperingen ontvangt. Met het geld van deze collecte worden de acties mogelijk gemaakt. Voor Yves Makwambala uit Congo en voor talloze anderen.

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o.,  Hendrik Jan Haanstra.

 

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen

Geef een reactie