Cursus AED

Het kan ieder moment gebeuren. Een inwoner of bezoeker van Bakkeveen verliest het bewustzijn en krijgt een ademhalingsstilstand. Een (mogelijke) circulatiestilstand kan de oorzaak zijn. Dan is het belangrijk dat u snel ingrijpt. Omdat elke seconde telt.

Gelukkig heeft Bakkeveen al jaren een AED(automatische externe defibrillator) ter beschikking. Deze hangt buiten op een 24- uur per dag toegankelijke plaats. Alleen personen die de toegangscode kennen(dat zijn alle de personen die in Bakkeveen een reanimatie cursus hebben gevolgd) kunnen van de AED gebruik maken.

De AED hangt sinds begin mei 2017 onder de luifel , vlak naast de ingang van adres Weverswal 3 (kapsalon Greatz Hair).

Als er binnen de eerste 6 minuten wordt ingegrepen met behulp van reanimatie en defibrillator, zal 72% van de slachtoffers een hartstilstand  overleven.

In maart kunt u weer deelnemen aan deze cursus die in 1 avond wordt gegeven. Geef u op want vol=vol.

De cursus wordt deze keer door de Bakkeveenster Nienke van den Nagel gegeven. Zij is hiervoor  gecertificeerd  bij de Nederlandse reanimatie raad. Nienke geeft naast EHBO  lessen en reanimatie/AED trainingen aan bedrijven ook les in kinder- EHBO en kinder-reanimatie.

Waar:                  Dúnhoeke

Wanneer:           keuze uit maandagavonden  05, 12 en 19 maart en dinsdagavonden  6 en 13 maart 2018. Extra: donderdagavond 12 april

Tijd:                     alle cursusavonden beginnen om 19:30 uur en eindigen om ongeveer 21.30 uur.                                                                             

Kosten:               € 10,–

 

Voor informatie en opgave,

AED commissie:

Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: Voorzieningen

1 reactie op “Cursus AED

  1. Aukje H zegt:

    Hartslagnu stuurt met de reanimatie oproep ook de pincode voor de AED kast mee. Dit omdat er ook mensen elders een AED cursus kunnen volgen. Dat is mij tenminste verteld. Eerste oproep vorig jaar moest ik de AED halen, maar ik had geen code. Hierover heb ik gebeld met Hartslag nu.

Geef een reactie