Griene Weach in Bakkeveen

Misschien heeft u al wat vernomen maar Bakkeveen gaat ook mee doen met CHL2018 en iedereen kan meedoen ! Vrijwilligers die met een initiatief zijn gekomen hebben contact gezocht met PB, de scholen en kunstenaars uit ons dorp en gezamenlijk staan ze aan de start van twee projecten ! Te weten, op pontons in de vaart waar zich duurzame eetbare kunst ontwikkelt gaat worden en een film/docu tussen twee mensen die gaan vertellen over een onderwerp wat hun bezig houd.

Hieronder staat een mooie omschrijving van het geheel wat in een nieuwsbrief staat van de gemeente Opsterland.

Bakkeveen oogst van de Griene Weach
Een object, gemaakt van afval, dat staat op het water in de dorpsvaart verandert langzaam in voedsel voor het dorp. Het object wordt gedurende het voorjaar en de zomer alsmaar groener; overgroeid met wilgen, bonen, snack-komkommers en pompoenen transformeert het object van afval in een moestuin voor het dorp. In de oogstmaand wordt de groente geplukt en verwerkt tot een maaltijd voor het dorp. De groei wordt vastgelegd met time-laps fotografie en het object wordt ’s avonds verlicht en besprenkeld door middel van zelfopgewekte energie.
Oogsten is niet alleen eten, maar ook ontmoeten en met elkaar in gesprek zijn levert voedsel op, al is het in deze vorm brainfood. Er wordt vanuit een rijdende studio een docu/artfilm gemaakt van tweegesprekken met mensen die op het eerste oog elkaars tegenpool zijn; ziek/gezond, oud/jong, schoolverlater/hoogopgeleide.

Met dank aan deze instanties die dit hebben mogelijk gemaakt ; gemeente Opsterland, Provincie Fryslan , PB Bakkeveen, Vlooienmarkt Commissie, Macadam b.v. en de Rabobank !

We houden op de hoogte van de vorderingen.

Geplaatst in: Griene Weach

Geef een reactie