(h)eerlijk eten in Bakkeveen

Hallo Bakkeveners!
In het kader van het project DUURZAAM BAKKEVEEN is er dit jaar ook een werkgroep (H)EERLIJK ETEN opgericht.
De werkgroep bestaat uit Annemarie Bongers, Roelie Dijk, Petra de Jong, Emy Hoogenboom (vertegenwoordiger van Sociaal Cultureel Werk) en Aaltje van der Velde.
Waar wil onze werkgroep zich voor inzetten?
VOOR EEN GEZOND EN GEZELLIG BAKKEVEEN
Uiteraard kan dat op verschillende manieren.
Wij hebben er voor gekozen om als Bakkeveners regelmatig
MET ELKAAR (H)EERLIJK TE ETEN

Op 29 november zijn we gestart met een lekker, gezond drie gangenetentje.

Deze keer bij Roelie Dijk thuis. Elk werkgroeplid had iets gemaakt en iedereen had een Bakkevener als gast uitgenodigd.

We zaten met 9 mensen aan tafel en na afloop waren allen het er over eens dat deze activiteit voor herhaling vatbaar is.
Die 9 mensen hebben zich nu opgesplitst in twee groepjes.
In het voorjaar nodigt elk groepje op zijn beurt wat dorpsgenoten uit om te komen eten. Na iedere keer (H)EERLIJK ETEN wordt een groepje weer opgesplitst. Op die manier hopen we dat heel veel Bakkeveners  bij elkaar aan tafel komen te zitten om samen gezellig een met liefde gemaakt, gezond dineetje te nuttigen. Voornemen is om dit vier keer per jaar te organiseren. .
Belangrijk: niets is verplicht. Wie geen zin heeft in koken, doet dat niet. Geen probleem.

Wil je op één af andere manier meewerken aan dit project?

Neem contact op met Petra de Jong
0652677778

De feestelijk gedekte tafel


Het voorgerecht.
Courgetterolletjes met makreel, Brandermayonaise en kappertjes
Witlofschuitjes met geitenkaas, wat honing en noten
Niet op de foto: Broccolisoep met een beetje munt

Het Hoofdgerecht
Rode bieten salade met appel, zaden en cashewnoten.
Knolselderijgratin met appel en kaas
Gehaktbrood


Het Nagerecht
Griekse Yoghurt met blauwe bessen en slagroom
De volledige recepten worden binnenkort gepubliceerd.

Geplaatst in: Algemeen

Geef een reactie