Grofvuil kan straks ook naar Oosterwolde

Inwoners van Bakkeveen en dus Opsterland moeten het grofvuil naar de milieustraat in Gorredijk brengen. Dat is al heel lang zo. Maar niet lang meer.

Per 1 januari 2018 kunnen we vanuit Bakkeveen ook terecht bij de milieustraat in Oosterwolde. Dat is dichterbij, scheelt tijd. De milieustraat bereik je het gemakkelijkst vanaf de N381 afslag Oosterwolde-Noord en dan richting Oosterwolde. Na een kleine 500 m aan de rechterkant. Adres Nanningaweg 47B, Oosterwolde. Wel legitimatie mee !
En als je de weg weet, kun je ook binnendoor. Nog een reden minder om het afval in de natuur te dumpen (voor die enkeling die dat nog doet).

 

Hieronder het meer officiële bericht.
Zes Friese gemeenten, waaronder Ooststellingwerf, en Omrin willen hun milieustraten nog toegankelijker maken en zorgen voor nog meer gemak. Vanaf 1 januari kunnen inwoners van die gemeenten daarom terecht bij elkaars milieustraten. De milieustraten van Oosterwolde, Gorredijk, Heerenveen, Franeker, Grou, Leeuwarden en Stiens worden zo ‘grenzeloos’.

Meer gemak
De nieuwe aanpak zorgt voor meer gemak voor de burger en toegankelijkheid van de milieustraten; inwoners zijn niet meer gebonden aan de milieustraat in hun eigen gemeente. En soms kan dat handig zijn. Een voorbeeld: woon je in Heerenveen, dan mag je jouw grofvuil ook wegbrengen naar de milieustraat in bijvoorbeeld Franeker, en andersom.

Voorwaarden en tarieven
Kom je bij een ‘grenzeloze’ milieustraat? Daar gelden wel dezelfde voorwaarden en tarieven als van je ‘eigen’ gemeente. Je blijft immers gewoon inwoner van jouw gemeente. Je meldt je aan met de milieupas van jouw gemeente. Heeft jouw gemeente nog geen milieupas dan identificeer je jezelf gewoon met jouw postcode en ID.

Doorontwikkeling
In 2018 worden de milieustraten ook verder doorontwikkeld. De bezoekers worden nog beter geïnformeerd over recyclen en circulaire economie. Daarbij staan veiligheid, gebruiksgemak en duurzaamheid voorop.

Geplaatst in: Bakkeveen, Plaatselijk Belang

1 reactie op “Grofvuil kan straks ook naar Oosterwolde

  1. Sako zegt:

    Dat doe ik al jaren nooit geweten dat het niet kon ook wel verteld dat ik uit Bakkeveen kwam altijd keurig de postcode en huisnummer vermeld een beetje vreemd berichtje.

Geef een reactie