Project De Griene Weach

Sinds een paar maanden zijn een aantal mensen, met ondersteuning van Bakkeveenster kunstenaars bezig om een project op te zetten i.v.m. LF 2018 (Culturele Hoofdstad ….).

Dit project, gemaakt van afval, dat staat op het water in de dorpsvaart, verandert langzaam in voedsel voor het dorp. Het object wordt gedurende het voorjaar en de zomer alsmaar groener; overgroeid met wilgen, bonen, snack-komkommers en pompoenen transformeert het object van afval in een moestuin voor het dorp. In de oogstmaand wordt de groente geplukt en verwerkt tot een maaltijd voor het dorp.

De groei wordt vastgelegd met time-laps fotografie en het object wordt ’s avonds verlicht en besprenkeld door middel van zelfopgewekte energie.

Oogsten is niet alleen eten, maar ook ontmoeten en met elkaar in gesprek zijn levert voedsel op, al is het in deze vorm brainfood. Er wordt vanuit een rijdende studio een docu/artfilm gemaakt van tweegesprekken met mensen die op het eerste oog elkaars tegenpool zijn; ziek/gezond, oud/jong, schoolverlater/hoogopgeleide. De film zal op verschillende plaatsen te zien zijn, onder meer in de kiosk van TIP-3Provinciënland.
( tekst uit de nieuwsbrief van de gemeente).

Financiële steun is inmiddels ontvangen van de Vlooienmarkt, Dorpsbudget van Plaatselijk Belang en de gemeente Opsterland. Deze instellingen worden heel hartelijk bedankt voor hun bijdrage !

Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden via deze site en (sociale) media.

De Griene Weach groep en die staat voor:
TIP, Plaatselijk Belang Bakkeveen, SCW, beide basisscholen, Aaltje van der Velde, Geert Louwes, Michel Pol, Alie Popkema, Michel Bouma, Vincent Veldhoen.

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen

Geef een reactie