Geldautomaat wordt 20 november geplaatst.

[Update 15 november]
De Your Cash geldautomaat wordt maandag 20 november geplaatst in de Poiesz supermarkt, aldus een bericht van de Rabobank.
Het is nog even de vraag hoeveel geld je per keer op kunt nemen. De banken stoten binnenkort alle geldautomaten in Nederland af en deze automaten komen in handen van andere bedrijven terecht (aldus persbericht van de banken). Daarom gaan de banken de regels voor het opnemen van geld aanpassen: het verschil tussen pinnen bij een eigen automaat en automaat van een andere bank verdwijnt dan.
Ook verdwijnt 25% van de geldautomaten. Gelukkig houden we in Bakkeveen een geldautomaat en het “geldpinnen” is gratis.

 


Persbericht van de Rabobank (6 november)

Bakkeveen – Binnenkort is er in Bakkeveen weer een geldautomaat beschikbaar. Na de plofkraak op de Rabobank geldautomaat een aantal weken geleden, heeft de Rabobank gesprekken gevoerd met zowel de Poiesz, Vereniging Plaatselijk Belang en de bewoners van de omliggende woningen. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat de Poiesz zelf een geldautomaat laat plaatsen in de winkel. De Poiesz sluit hiervoor een overeenkomst met YourCash Nederland. YourCash is een onafhankelijke leverancier van geldautomaten in binnen- en buitenland.

Plaatselijk Belang is nauw betrokken geweest bij de keuze voor de meest passende locatie. De plaatsing van een YourCash automaat heeft te maken met de beperkte beschikbare ruimte in de winkel. Met deze inpandige geldautomaat zijn de risico’s beperkt. Binnen de ruime openingstijden van de Poiesz is er voldoende gelegenheid om van de automaat gebruik te maken. Na verloop van tijd worden de werking en het gebruik van het apparaat geëvalueerd.

Plaatselijk Belang is verheugd over het feit dat er op relatief korte termijn weer een geldautomaat in het dorp beschikbaar is. De verwachting is dat de geldautomaat in december in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd biedt de Poiesz de mogelijkheid om contant geld op te nemen bij de kassa tot een maximum bedrag van 250 euro.

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

10 reacties op “Geldautomaat wordt 20 november geplaatst.

 1. Freek zegt:

  Komt de Rabobank daar weer lekker makkelijk voor weg…

 2. Johan zegt:

  Prima oplossing toch?! Winkel is elke dag open, zelfs op zondag.

 3. Gerard zegt:

  Maar zaterdag en zondag kan je 18:00 geen geld meer pinnen ik vind het een zeer slechte oplossing

 4. -_- zegt:

  Waarom niet gewoon op het oude plekje? Met wat meer camera toezicht kom je al een heel eind.

 5. T zegt:

  Een goede oplossing. Wie heeft er nog 24/7 cash nodig met alle andere betaalmogelijkheden? De supermarkt is 7 dagen per week open.
  Daarnaast denk ik dat de omwonenden van de geldautomaat erg blij zullen zijn dat ie niet weer op de oude plek komt. Zou ik wel zijn in ieder geval. Cameratoezicht is in deze situatie niet zinvol; je voorkomt er namelijk niets mee, behalve dan dat je ná het geleden leed misschien de dader(s) kunt opsporen.

  Al met al hebben alle betrokken partijen hier goed over gesproken en is dit een hele nette oplossing.

 6. Jacob zegt:

  Het belangrijkste is toch wel dat er weer een geldautomaat in Bakkeveen komt!

 7. Jaco Bos zegt:

  Wat rekent yourcash aan transactiekosten voor een geldopname?

Geef een reactie