Nieuwe pinautomaat? dat is nog de vraag.

Uit de Sa! van 25 oktober:

Zorgen over pinautomaat Bakkeveen
Na de plofkraak van vorige week, moet Bakkeveen het nog altijd doen zonder pinautomaat. Het is ook nog niet duidelijk of, waar en wanneer er een pinautomaat terugkomt. Ook de Opsterlandse politiek begint zich nu met de zaak te bemoeien. Opsterlands Belang wil graag van het college van B en W weten wat zij er aan doet om te zorgen dat de pinautomaat terugkomt. “Bakkeveen ontvangt jaarlijks tienduizenden toeristen”, aldus fractievoorzitter Marcel van Opzeeland. “Zonder pinautomaat is het lastiger voor toeristen om aan geld te komen om hier in Opsterland uit te geven. Dat is schadelijk voor de lokale economie.
Ook Plaatselijk Belang spant zich in voor de terugkeer van de pinautomaat.

 

Uit de LC van 25 oktober:

Een week na de plofkraakpoging waarbij een geldautomaat in Bakkeveen zwaar beschadigd raakte, is nog onduidelijk of en zo ja hoe het dorp zo’n voorziening terugkrijgt. De Rabobank, eigenaar van de getroffen flappentap, voert hierover gesprekken met onder meer Plaatselijk Belang en supermarkt Poiesz. De verwoeste pinautomaat bevond zich aan de buitenmuur van de Bakkeveense vestiging van deze grootgrutter.

Het betrof de enige geldautomaat in Bakkeveen. Wanneer Rabobank knopen doorhakt over de toekomst van de biljettendistributeur in het Opsterlandse dorp kan woordvoerster Elly Bernard niet zeggen. Voorlopig blijven de bijna tweeduizend inwoners daarom aangewezen op geldmachines in Ureterp (7 kilometer), Drachten (14 kilometer) of Haulerwijk (7 kilometer). [of tijdens openingsuren de lokale Poiesz-supermarkt, red]

De geldautomaat van Rabobank in Haulerwijk was vorige week eveneens doelwit van plofkrakers. Maar de schade bleef hier beperkt. Zaterdag kon de betreffende voorziening na een reparatie weer in gebruik worden genomen.
Voorzitter Jannie Tjassing van Plaatselijk Belang in Bakkeveen hoopt dat de bank ook in haar dorp werk maakt van een spoedige terugkeer van een geldopnamepunt. Een dag na de explosie nam ze ,,pro-aktyf’’ contact op met de ‘Rabo’. Want een dorp als Bakkeveen kan niet zonder pinautomaat, stelt ze. Tjassing herinnert aan de grote vloed aan toeristen die ’s zomers elk jaar naar de campings in en rond het dorp komen. ,,Dan fertrijedûbelt it tal ynwenners. En wy ha ek in soad âlderein.’’

Bovendien vergaarde Bakkeveen dit jaar de status van gemeentelijk ‘centrumdorp’, net als het grotere Gorredijk, Ureterp en Beetsterzwaag. Hiermee erkende Opsterland de ‘verzorgende functie’ van het dorp. ,,Dan heart in basisfoarsjenning as in jildautomaat der gewoan by’’, stelt Tjassing. ,,Der mei gjin sprake fan wêze dat hy net weromkomt.’’

Geplaatst in: 2017-gebeurtenissen, Bakkeveen

7 reacties op “Nieuwe pinautomaat? dat is nog de vraag.

 1. Sandi zegt:

  Nou mag hopen van wel. Wat denk je van al de campinggasten in het hoogseizoen. Denk niet dat je straks bij de poizs hoge bedragen zal kunnen pinnen… wat logisch is. Maak eens een poll weet zeker dat er een hoop mensen zijn die hem teug willen!

 2. Yvonne zegt:

  Ja zou ook graag en pin automaat terug zien un ins mooie dorp. Maar je mag altijd pinnen binnen bij de poiesz want het is een postagentschap

 3. Harm zegt:

  Het mag niet eens onderwerp van gesprek zijn. Deze basis behoefte hoort gewoon bij ons dorp. In de eerste plaats voor ons dorp zelf en ten tweede voor de vele toeristen die hier het hele jaar door Bakkeveen bezoeken. Daarom wil ik zowel de Poiesz als de RABO BANK verzoeken: niet praten maar snelle aktie en niet het hoofd buiten voor criminaliteit.

 4. CM zegt:

  Pinautomaat in de supermarkt, zie je vaak genoeg.
  Hoeft niet 24/7 beschikbaar te zijn.

 5. Alie zegt:

  Wijnjewoude geen pin, Bakkeveen niet! Zonde

 6. Jaco Bos zegt:

  Natuurlijk en zo snel mogelijk!na sluiting van diverse bankkantoren zijn wij min of meer afhankelijk gemaakt van de pin apparaten!of er weer een pin komt lijkt mij geen punt van discussie!

Geef een reactie