Impressie “kop over kop”

Afgelopen zondag 8 oktober kwam de wielerwedstrijd “Red Bull kop over kop” ook door Bakkeveen en omgeving.

Klik hier voor eerdere informatie.

Klik hier voor de uitslag.

De fietsers kwamen als eenlingen vanaf Roden via Ronostrand, Allardsoog, Siegerswoude naar Bakkeveen. Op dit 20 km punt bij Plaza De Kolk voegde zich de tweede renner bij. Deze renner mocht alvast vertrekken als de eerste fietser op het shared spaceplein van Siegerswoude was. Het koersverloop was voor de toeschouwers niet te volgen. Dat was pas interessant aan de finish in Roden.

De Foarwurkerwei bleek in tegenstelling tot eerdere informatie niet afgezet. Wel was inhalen niet toegestaan (door de pylonen op de midden streep). Dus richting Siegerswoude kon eigenlijk gewoon doorrijden. Verkeer Siegerswoude –> Bakkeveen kon bloksgewijs mee tussen de groepen. Niet iedere automobilist reed even snel door, wat soms precaire situaties tot gevolg had.

Als Bakkeveenster zonder betrokkenheid met de wielrenners was het vooral spannend om te zien hoe de verkeersregelaars op het kruispunt in centrum Bakkeveen de verkeersstromen in goede banen wilden leiden. Dat ging dus niet goed met deze gediplomeerde mensen. De fietsers moesten de krappe bocht naar rechts richting Houtwal maken. Dat was al gevaarlijk genoeg met de hoge snelheden en de stoeprand. Kwam nog bij dat men ook auto’s onbedoeld door liet rijden en dan sneden de fietsers vlak voor de auto langs. Gelukkig is alles nog net goed gegaan. De gebeurtenissen op deze kruising in centrum Bakkeveen trok de meeste kijkers. En ze wisten ook wel de oplossing: gewoon het fietspad langs de vaart volgen, dan was het veel overzichtelijker en minder gevaarlijk geweest ……

Hieronder enkele foto’s van Dirry Rietveld.

Geplaatst in: 2017-gebeurtenissen

Geef een reactie