Griezeltocht >> Fantaziek 2017

Griezeltocht Bakkeveen organiseert FANTAZIEK 2017

Nadat Napoleon ons land berooid heeft achtergelaten, leeft 10% van de twee miljoen inwoners van ons land onder de armoedegrens. In 1818 werd daarom de Maatschappij van Welbevinden opgericht door Johan Bosch nu bekend als het pauperoord. Enkele jaren later werd in Bakkeveen een dependance opgericht door de broer van Johan Bosch, Jacob. Hij werd tevens directeur van dit laboratorium die een specifiek doel voor ogen had: onderzoek naar geestesziekten, op de meest onorthodoxe wijzen. De paupers die mee wilden doen aan deze psychische experimenten werd verteld dat zij hiervoor geld zouden ontvangen.

De paupers werden middels boten van Veenhuizen, via de Haulerwiekster Voart, door Waskemeer naar Bakkeveen vervoerd. Bij de slotplaats stapten ze uit de boten om vervolgens richting het lab te lopen. Dit pad is hiervoor speciaal aangelegd en is nu meer bekend als `de Slotleane`. Tegenwoordig weten we dat het geen laboratorium was maar een veredeld gesticht.

Eenmaal in het gesticht werden de mensen langzaamaan psychisch ziek door vele experimenten met hersenfuncties en het opwekken van waanideeën. Bewakers hadden de grootst mogelijke moeite om de geestelijk buitensporige in toom te houden. In de loop der jaren zijn diverse gestoorde gevangenen ontsnapt en de bossen in gevlucht. Deze voortvluchtigen zijn nooit terug gevonden. Wat wel is teruggevonden zijn de martelwerktuigen en dwangmiddelen die gebruikt zijn in die tijd.

Durf jij het aan om te ervaren hoe het is om in dit gesticht te leven? Ontdek wat de paupers moesten doorstaan en ontmoet fantazieke figuren en nog enkele overlevenden van dit gesticht aan de Slotleane.

  • Wanneer: 4 november
  • Tijd: start tocht vanaf 17.30 uur tot +/- 22.00 uur
  • Locatie: Bosmanege Bakkeveen
  • Adres: Slotleane 1
  • Voor wie: jong en oud

Geef je op voor de griezeltocht via griezeltochtbakkeveen@hotmail.com.

Vanaf 22.00 uur is iedereen meer dan welkom om opgedane ervaring met elkaar te delen tijdens de prison party! Een feest voor jong, oud, deelnemers van tocht en niet-deelnemers. Onder leiding van deuntjes van Noovids en Piter Wilkens zal het nog lang onrustig blijven op de Bosmanege Bakkeveen.

Check voor meer informatie de facebook van Griezeltocht Bakkeveen en like de pagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.
Tot 4 november!

Geplaatst in: Bosmanege, Evenementen

Geef een reactie