Nu voor later: een onderzoek

 

Nu voor Later
een onderzoek naar wat er leeft bij u in de buurt
– november en december 2017 –

Het tweejarige onderzoeksproject De Radius van Allardsoog speelt zich af in het gebied waar u woont: binnen een straal van 5 kilometer rond het drie-provinciënpunt van Groningen, Friesland en Drenthe. Waarom we dit gebied gekozen hebben? Vanwege de bijzondere geschiedenis, de culturen die samenkomen en het prachtige landschap dat u omringd.

Wat doen we in twee jaar?
We  doen onderzoek met de mensen op het platteland en de wetenschap, naar de geschiedenis, het leven nu en de toekomst. Op gezette tijden maken we theater, video, wandelingen en brengen mensen bijeen.  Zo zijn we met sleutelfiguren uit de dorpen in gesprek gegaan en hebben we studenten landschapsgeschiedenis onderzoek laten doen. Na de theatrale landschapswandeling ‘De Tocht’ spelen we momenteel (van 21 okt t/m 4 nov) de voorstelling ‘Het Tweede Gezicht’ in de dorpen Een-West, Bakkeveen, Zevenhuizen, Een en Haulerwijk.  Al deze uitingen dragen bij aan ons uiteindelijke doel: met elkaar op zoek naar een duurzame ontwikkeling in het gebied.

Het onderzoek in november en december 2017: Nu voor Later!
De voorstelling ‘ Het Tweede Gezicht’ vertelt over het leven van Jarig van der Wielen en de betekenis van de Volkshogeschool Allardsoog. Het gesprek dat deze Volkshogeschool precies 50 jaren geleden in Noord-Nederland op gang heeft gebracht, met de onderwerpen van toen, vinden wij bijzonder. Het ging er bijvoorbeeld over of mensen tevreden waren met hoe ze woonden en werkten en of de scholen en de infrastructuur goed genoeg waren. Wat vond men van hun identiteit, de cultuur en het landschap? En als ze niet tevreden waren hoe kon het dan anders?

Wij – het onderszoeksteam van De Radius van Allardsoog – willen een zelfde gesprek op gang brengen in uw gebied. We stellen dezelfde vragen en zijn benieuwd naar uw antwoorden. Nieuwsgierig? Kom dan langs als we bij u in het dorp zitten en vertel wat u van uw omgeving vindt. Nog niet alle locaties zijn bekend:

  • Een-West, Veldschuur Allardsoog: 14 t/m 18 november
  • Bakkeveen: Plaza de Kolk: 21  t/m 25 november
  • Zevenhuizen: 28  november t/m 2 december
  • Een: 5 t/m 9 december
  • Haulerwijk, winkelpand voorheen Marskramer: 12 t/m 16 december

Graag tot ziens!

Jos van der Werff  ([email protected] of 06-46084668)
Gea Smidt ([email protected] of 06-42805180)

www.peergroup.nl
Facebook: @radiusallardsoog

Geplaatst in: 2017-gebeurtenissen

Geef een reactie