Wandelen door het Mandefjild bij volle maan!

’s Nachts ronddwalen op een echt donkere plek en genieten van de volle maan. Tijdens de nacht komt een groot deel van de natuur tot leven. Door de rust en het beperkte zicht staan de zintuigen op scherp om optimaal te kunnen luisteren naar de verschillende natuurgeluiden.

Wilt u zich ook laten meeslepen door de rust van de nacht? Ga vrijdag 13 oktober van 19.00 – 21.00 uur mee op wandelexcursie bij volle maan door het Mandefjild. Vlakbij Bakkeveen bevindt zich dit grote wandelgebied met bos, water en heide, maar het staat vooral bekend om haar zandverstuiving. Aanmelden kan tot donderdag 12 oktober om 15.00 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 – 38 14 48 (zolang er plek is). Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2, -).

Zandverstuiving, klimbomen en Drentse heideschapen
De zandverstuiving in het bos blijft een mysterieuze verschijning. Op het open heidelandschap groeien hier en daar vrijstaande berken en grove dennen. Die laatste staan bekend als mooie klimbomen voor de kinderen. De heide wordt onderhouden door grazende Drentse heideschapen die aan de rand van het terrein een eigen schaapskooi hebben om de nacht door te brengen.

De schapen krijgen bij het beheren van het gebied hulp van Exmoorpony’s. De grote grazers helpen It Fryske Gea bij het beheer en zorgen ervoor dat de heide niet verdwijnt door gras en jonge bomen te begrazen. Zo krijgt de heide de kans om elk jaar weer haar kleurenpracht te laten zien.

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie