Burendag op it Fuottenein

Zaterdag 23 september: Burendag. Dit jaar ook op it Fouttenein in Bakkeveen.

Vijf actieve buurtbewoners hebben het initiatief genomen om de bewoners van de Boskleane, Tjaerdlân en Sjoerdlân uit te nodigen voor een kopje koffie. Om de interesse te peilen hadden de initiatiefnemers een briefje rondgebracht met de vraag of er belangstelling was. Het aantal aanmeldingen om te komen overtrof ieders verwachting.

Bij het Oranjefonds werd een Burendagpakket besteld en de taken onderling verdeeld. Vroeg in de ochtend van Burendag werd een tent opgezet op het pleintje achter Sjoerdlân en Boskleane. Slingers en spandoek werden opgehangen, de eerste tafels en stoeltjes stonden uitnodigend klaar en de koffie pruttelde. Even voor halfelf kwamen de eerste buurtbewoners. Er werden handen geschud en de eerste stoelen kregen een plekje in de zon. In het Burendagpakket zaten naamstickers en die hielpen bij het onthouden wie wie was. Maar liefst 36 buurtbewoners schoven stoelen bij, wisselden van plek om met elkaar te praten en schonken koffie in voor elkaar.

De initiatiefnemers brachten een voorstel in om weer een buurvereniging op te richten. Een buurtvereniging om onderlinge contacten voort te zetten en als buurt deel te nemen aan activiteiten in het dorp, bijvoorbeeld de Bakkeveense avond of samen de straat versieren bij het dorpsfeest. De bewoners die al jaren in de buurt wonen vertelden dat er al eerder een buurvereniging was geweest. Bij sportactiviteiten wordt nog steeds een team gevormd om deel te nemen. En met resultaat! De oproep om mee te denken om de buurvereniging nieuw leven in te blazen, leverde enthousiaste mensen op. En zo worden binnenkort de koppen bij elkaar gestoken!

De initiatiefnemers kijken tevreden terug op een gezellige Burendag op it Fouttenein.

Anna, Bastiaan, Jouke, Vincent en Sjoerd.

Geplaatst in: Buurtverenigingen

1 reactie op “Burendag op it Fuottenein

  1. J zegt:

    Wat leuk zeg dat er dan weer een buurtvereniging uit ontstaat!

Geef een reactie