Open Monumentendag op de Slotplaats

Op zaterdag 9 september vanaf 11.00 uur organiseert Natuurmonumenten een cultuurhistorische excursie met boswachter Wijnand op de Slotplaats in Bakkeveen. Dit in het kader van open Monumentendag!

De Slotplaats is een prachtig landgoed in de bosrijke omgeving van Bakkeveen. Het landgoed herbergt een bos met vele herinneringen aan vervlogen tijden. Door de oude bomen en verscheidenheid aan planten en dieren leent dit gebied zich uitstekend voor een prachtige natuurbeleving met prachtige verhalen uit lang vervlogen tijden.

De excursie leidt langs een Sterrenschans, bijzondere zonnewijzer, klassieke tuin en door statige beukenlanen. Het kost je tien flink passen om, om de dikste beuk te lopen. Deze beuk is wel 250 jaar oud!

Landgoed de Slotplaats is een van de grotere Friese bosgebieden. De eerste bomen van de slotplaats zijn geplant vanaf 1730 door Jonkheer Burmania. Zodoende zijn er eeuwenoude bomen te vinden op Slotplaats. Deze reuzen geven de Slotplaats een statige uitstraling. Op de Slotplaats zie je met wat geluk reeën en roofvogels zoals de buizerd en de havik. De dwergvleermuis woont in de majestueuze beuken. Slotplaats werd in 1668 aangelegd. Een wandeling  tussen bos en open landschap en de vele cultuurhistorische elementen zorgen voor een mooie afwisseling.

Voor tickets en meer informatie kijk hier.

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie