CH Bakkeveen 29 & 30 juli 2017

CH Bakkeveen 29 & 30 juli 2017

In het laatste weekend van juli vond de 4e editie van CH Bakkeveen plaats.
Op zaterdag ochtend werd gestart met de paarden dressuur om 9.00uur en om 10.00uur begon ook het springen voor de paarden. Helaas begonnen we in de regen, maar aan het eind van de ochtend klaarde het op en werd het stralend weer.
Om 12.00uur begonnen de pony’s met springen en om 13.30uur begon de pony dressuur.
Op zaterdag kwamen er in totaal 241 dressuur combinaties aan de start (waarvan de meeste 2 proeven rijden, dus ongeveer 482 starts!).
Ook het springen was goed vertegenwoordigd met 94 combinaties en ongeveer 150 starts!
De wedstrijd dag werd afgesloten met een finale M/Z springen voor de pony’s, deze schreef Sytse van Dellen. Met zijn C-pony Mistery ASG bleef hij zijn concurrente te snel af!
Ook een spannende dressuur finale voor de pony’s, namelijk een kür op muziek. Deze werd gewonnen door: Demy Havers met haar pony Burghoeve’s Kenzo.
Ondertussen werd op zaterdag middag een clinic door Nei Grandprix Mei Grandprix. Er werd gretig gebruik gemaakt van het gratis pony rijden. En toen om 15.00uur prachtige combinaties in de baan verschenen tijdens de ponykeuring, was er volop publiek aanwezig!
Het showprogramma werd in de avond vervolgd door ringsteken en een super spannende stoelendans te paard. Het Z-viertal Goud4Goud gaf een interessante clinic en 4 aanspanningen (Maurits Flapper, Jitse de Jong, Appie Dekker en Ronnie Dekker) sloten de avond spectaculair af.

De showavond werd natuurlijk weer vervolgd door het traditionele feestje in de tent (het ruiterbal!).
Toen door de harde regen aan het eind van de avond de stroom uitviel, maakt dit voor de feestvierders niks uit. Er werd rustig doorgefeest en gezongen, wat het een geslaagde avond maakt.

Helaas zorgde de vele regen wel voor enige kopzorgen. Bijna leek het scenario van vorig jaar (waarbij we alle springrubrieken op de zondag af moesten lassen) zich te herhalen.
Maar toen we zondag ochtend om 5.30uur op het terrein aan kwamen bleek de regen mooi weggetrokken en de bodem droog genoeg om het programma door te laten gaan!

Op zondag kwamen 163 combinaties (ongeveer 326 proeven) aan start in de dressuur.
Voor de ZZ-licht was er ’s middags een kür op muziek waarbij een mooie geld prijs te winnen was. Deze werd binnen gesleept door Stephanie Berends met Sipko’s Enrico.
In de springringen kwamen ongeveer 70 combinaties aan start.
De stortbuien in de middag, maakt het nog even spannend, maar de bodem bleef goed en alle rubrieken konden verreden worden.
De afsluitende M/Z finale werd gewonnen door Gerlinde de Boer, met haar mooie schimmel merrie Hybersinaa.

Nieuw dit jaar, en populair onder het publiek, waren de tuigpaardrubrieken.
Er werd gereden in de kleine limiet, hoge limiet, ere klassen, dames klasse en het geheel werd afgesloten met de spectaculaire dubbelspannen!

Moe maar voldaan kijken we terug op een geslaagde 4e editie van CH Bakkeveen! Hopelijk volgend jaar een keer een editie zonder regen!

Geplaatst in: CH Bakkeveen

Geef een reactie