“De Tocht”, theatrale landschapswandeling rond Allardsoog

PeerGrouP Locatietheater organiseert op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli a.s. een theatrale landschapswandeling met als titel ‘De Tocht’. De wandeling kan tweemaal daags worden gelopen, ’s ochtends om 11.00 uur en ’s middags om 14.30 uur, door maximaal 50 personen per keer. De wandeling voert door de bossen en over de heide van Allardsoog en verrast de deelnemers met unieke verhalen, ontdekkingen en belevenissen.

‘De Tocht’ is een activiteit vanuit het PeerGrouP-onderzoeksproject De Radius van Allardsoog. Het drie-provinciënpunt Allardsoog staat centraal in een nieuwe werkwijze van de PeerGrouP: samen met wetenschappers, studenten en bewoners wordt het gebied letterlijk ontleed. Er wordt gekeken naar de geschiedenis, de ecologie en de cultuur van het landschap. Wat is verborgen, wat is nog zichtbaar en wat is de samenhang met de buitenwereld? Vanuit verschillende kijkrichtingen wordt gekeken naar dezelfde werkelijkheid, wat leidt tot en caleidoscoop van verrassende, fascinerende en ontroerende beelden. Uitkomsten van het onderzoek worden met het publiek gedeeld door ‘creatieve interventies’. ‘De Tocht’ is een eerste creatieve interventie.

‘De Tocht’ is bedoeld voor bezoekers van 8 tot 88 jaar en duurt circa 90 minuten. De start van de wandeling is de Lânbouskuorre Allardsoog tegenover het Nivon-huis aan de Jarig van der Wielenwei 42, 9343 TC Een-West.
Tickets kosten € 6,00, voor jeugd van 8-18 jaar € 3,50. Tickets kunnen gekocht worden via de website www.peergroup.nl

De PeerGrouP
De PeerGrouP is het locatietheatergezelschap van Noord-Nederland. Het gezelschap maakt voorstellingen geïnspireerd door het landschap en verhalen en thema’s van het platteland. Samenwerking met bewoners vormt een rode draad in de projecten van de PeerGrouP. De PeerGrouP is bekend van o.a. het Strokasteel in Veenhuizen (2006), De Drentse Bluesopera  in Gieten (2011) en Grutte Pier in Kimswerd (2016).

Geplaatst in: Evenementen, Historie, Toneelvereniging Nij Bigjin

1 reactie op ““De Tocht”, theatrale landschapswandeling rond Allardsoog

  1. Geert zegt:

    Er wordt nog gezocht naar figuranten om de tocht te ondersteunen. Het gaat om schooljeugd. Het gaat om de volgende tijden, vrijdag 11 en 14.30 uur. Zaterdag 11 en 14.30 uur zondag 11 en 14.30 uur Vind jij het leuk om mee te doen bel dan met Geert 06 43539992 of mail [email protected]

Geef een reactie