Project Dúnsân abseilend geopend

Wethouder Piet van Dijk van de gemeente Opsterland heeft zaterdag het project Dúnsân officieel geopend.

In 2005 kwamen de eerste ideeën. De naam Dúnsân werd aan het project gekoppeld (bedacht door Fokje Hoogeveen). Dúnsân is de zin van het beklimmen van een bult los zand: 2 stappen omhoog en eentje naar beneden maar uiteindelijk komen we er wel. Of Dúnsân is de betekenis van een beetje harde wind en alles is weggewaaid.

Uiteindelijk kwam er in 2014 echt schot in het verhaal. Niet alle oorspronkelijke plannen konden in 1x gerealiseerd worden. Zoals de wethouder al memoreerde, het afvallen van SDM zette een (voorlopige) streep door een nieuwe indoor recreatiefaciliteit; een faciliteit waarin in de rustige winterperiode mooi gesport zou kunnen worden. Aan de andere kant: de eerste inspiratie is er al: OutDoor Bakkeveen heeft zich gevestigd op een prachtlokatie tussen zwembad en voetbalvelden. De plannen om een klimwand aan de uitkijktoren toe te voegen zijn in een ver gevorderd stadium en het doel is de TIP-kiosk naar het Dundelle gebouw te verplaatsen. En mogelijk ontstaan er nieuwe initiatieven rond de TOP-lokatie.

De praktische ingebruikname was augustus 2016; op 15 juli 2017 de officiële opening. Klik hier voor het programma . 

Hieronder een foto-impressie van de openingsactiviteiten van Dúnsân 1.0 op zaterdagnamiddag 15 juli 2017. Op naar de vervolgfase …… 2.0

Foto’s Martijn van der Vaart.

Foto’s van het bouwproces van project Dúnsân. Klik hier.

Geplaatst in: 2017-gebeurtenissen, Project Dúnsan

2 reacties op “Project Dúnsân abseilend geopend

  1. Huub Bouma zegt:

    Wat was het een leuke en gezellige middag op ons mooie Dûnsan

  2. ytsje Wilstra zegt:

    it wie in hiele moaie iepening fan Dúnsân en it iten wie ek lekker de muzikant de itensieders de organisaasje tige tank foar dizze moaie dei. Hertlike groetnis fan Ytsje Wilstra út Ljouwert

Geef een reactie