De Bosk geniet van Skûtsjesilen

Woensdagavond 6 juli. Ruim 20 bewoners van De Bosk verzamelen zich in Eernewoude  bij het pondje ‘Hin en Wer’ voor een zeiltocht op het skûtsje ‘De Wylde Wytsing’. De Wylde Wytsing is een skûtsje met een geschiedenis. Gebouwd in 1902 in Drachten is het één van de eerdere Friese skûtsjes die gebouwd werden in staal.

Schipper Gerard en zijn compagnon vertellen ons eerst over de bouw van het skûtsje en het harde schippersleven, voordat we de trossen losgooien. We treffen het, het is prachtig zeilweer. Zonnetje erbij en een heerlijk briesje. Alleen maar luieren? Niks daarvan. Meehelpen met bv het zeil en fok hijsen wordt zeer op prijs gesteld. Verder vooral genieten van de betoverende  omgeving, want mooi is het in de Alde Feanen. Na 2 uur zeilen meerden we weer aan en kon iedereen terugzien op een schitterende zeilavond.

 

Geplaatst in: De Bosk

Geef een reactie