Gezondheidsplein project “Voeding en bewegen”

In week 19 is het project “Voeding en bewegen” georganiseerd. Dit was een gezamenlijke activiteit van cbs Betrouwen en obs de Oanrin.

De leerlingen van beide basisscholen hebben vele leuke, leerzame, creatieve en culturele activiteiten gevolgd, met als thema gezonde voeding en bewegen. Onder andere smaaklessen, de knuffelpoli, de ambulance, de theatervoorstelling “Vette shit”, de fysiotherapeut en de gymlessen van de buurtsportcoaches. Eigenlijk te veel om op te noemen.

De startactiviteit op maandagmorgen 8.30 was een clinic touwspringen. Het beeld van een vol schoolplein, waarbij iedereen met een springtouw in beweging was een half uur lang, was prachtig. Gedurende deze week vond de ouderinformatieavond plaats voor alle ouders en op vrijdag het Gezondheidsplein voor leerlingen, ouders en belangstellenden. We kunnen met elkaar terug kijken op een geslaagde projectweek, die door de gezamenlijkheid bijdraagt aan een positieve betrokkenheid en verbinding in Bakkeveen.

De leerlingenraden van beide basisscholen hebben op het Gezondheidsplein met elkaar spelletjes georganiseerd: Zweeds loopspel, voelspel en het raadspel (hoeveel suikerklontjes zitten er in verschillende drankjes). Het blijkt dat dit vaak veel meer is dan we denken of weten. Bij alle drie spellen is een winnaar uit de ingeleverde, goede antwoordenbriefjes getrokken. De prijswinnaars zijn bij het Zweeds loopspel Erres Winter, bij het raadspel Jasper Raap en bij het voelspel Oeds Zandstra. Allen van harte gefeliciteerd! U kunt uw prijs ophalen bij Anky Kerkstra, obs de Oanrin.

Wat is het vervolg van deze projectweek?
Beide teams van beide basisscholen gaan evalueren en brainstormen over het feit hoe deze gezonde trend een invulling kan krijgen in de onderwijsdagen op deze basisscholen.

Namens beide teams met vriendelijke groet,

Pieter Nauta, directeur cbs Betrouwen
Anky Kerkstra, directeur obs de Oanrin

Geplaatst in: 2017-gebeurtenissen, Voorzieningen

Geef een reactie