Avondvierdaagse 2017 dag 4

En zaterdag 10 juni was het alweer de laatste dag van Avond-4-daagse 2017. Zaterdag was het wederom erg goed wandelweer met 20 graden en beetje wind. De startvolgorde was anders dan de 3 voorgaande jaren. Omdat de wens van de scholen is om gelijktijdig met de 5 en 10 km groepen achter de muziekkorpsen te worden binnengehaald, moest de 5 km 40 minuten later starten dan de 10 km groepen. We hadden de starttijden voor de zaterdag de voorgaande woensdag nog aangepast, echter sommige scholen hadden mogelijk al een kopietje van de eerder opgegeven starttijden gemaakt. Hierdoor zat er bij de start soms 10 minuten verschuil in gewenste en daadwerkelijke start. Op zich niet zo erg. Volgend jaar hopen de de starttijden in 1x goed te hebben, maar je moet altijd kijken op www.bakkeveen.nl/a4d voor de meest recente informatie. Dus geen papieren kopietje maken, want dan kun je achter de feiten aan lopen.

Alle 4 avonden is vrijwel iedereen goed gelopen: er geen zijn problemen met de routes geweest.

De routes liepen zaterdag door de bossen van Landgoed De Slotplaats (Natuurmonumenten). Nabij de Sterrenschans was de traktatie: schepijs voor iedereen en dat waren 1743 wandelaars. Met 6 “scheppers” en 2 voor de begeleiding ging dat lekker snel, zodat er slechts korte wachttijden waren. Daarna liep de route over vakantiepark Molecaten ’t Hout: vanaf het weiland aan de achterzijde naar binnen en via de hoofdingang er weer uit. Vlak langs centrum Bakkeveen, vaart oversteken en dan een kleine 2 km door “varensbos” en duinen. Op de zandvlakte konden de scholen verzamelen en de medailles uitreiken aan de deelnemers.

Vervolgens werden scholen, zodra ze gereed waren,  samengevoegd tot een groep voor de laatste 800 meter achter het muziekkorps aan. De bedoeling was dat de gehele intocht met 10 groepen sneller zou verlopen dan voorgaande jaren.  Helaas is dit weer niet gelukt. Tot en met de 7e groep was de vertraging tot ongeveer 10 minuten opgelopen. Daarna moest er een klein half uur worden gewacht. De man van de grote trom van Concordia uit Sexbierum was onwel geworden; hij had last van wezenlijke uitvalverschijnselen. Na de eerste ronde van Concordia was hij al uitgevallen, maar de situatie verslechterde en de ambulance werd gebeld toen de andere leden van Concordia bezig waren met de 2e ronde (met school De Opdracht in hun kielzog). Tijdens de behandeling van de 27 jarige Roy wilde het ambulancepersoneel de snelste route naar het ziekenhuis vrij houden. Daardoor konden de laatste 3 groepen niet vertrekken. Roy is na diverse onderzoeken in het ziekenhuis inmiddels weer thuis, maar dient nog verschillende bezoeken bij specialisten af te leggen en de medicatie zal worden aangepast. Het lopen gaat hem nog wat moeilijk af, dan andere functies zijn al weer redelijk hersteld. Hij heeft het medeleven van de andere leden van Concordia zeer op prijs gesteld “we zijn één grote familie”.

Uiteindelijk liep het tegen 21:30 uur toen de laatste beide scholen het centrum binnenkwamen.

Behoudens het incident met Roy, hebben er voor zover bekend geen andere vervelende voorvallen voorgedaan. Een verder goed geslaagde avond-4-daagse 2017 waarbij het weer zich van de goede kant liet zien.

Dank aan alle 30 vrijwilligers, ’t Fryske Gea, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en eigenaren van privé terrein (Louwsma, Mts De Jong, De Sieghorst, Hilhorst, Mts. Kok, Van der Wolfshaar, Kroese Beamke, Harmsdobbe, Van der Veer, Van Dalen, Wouda, Flapper, Cornelissen, Boerssen, Molencaten ’t Hout), om deze 62e aflevering weer mogelijk te maken.

 

Hieronder de foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

3 reacties op “Avondvierdaagse 2017 dag 4

  1. Paula zegt:

    Dat er steeds auto’s tussen door werden gelaten kwam de doorstroming ook niet ten goede. En ook erg onveilig!

Geef een reactie