Oefen je Hersenen

Even voorstellen… Mijn naam is José de Vries. Ik ben opgegroeid in Bakkeveen. Als kind bracht ik in de zomermaanden dan ook veel tijd door in het zwembad Dúndelle en in de weekenden waren wij vaak in de bossen te vinden. Aan deze periode heb ik dan ook hele fijne herinneringen! Nu woon ik samen met mijn man in Makkinga.

De afgelopen 15 jaren ben ik werkzaam geweest als begeleider welzijn/ activiteitenbegeleider in een verpleeghuis, gehandicaptenzorg en psychiatrie. In deze jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden, stimuleren en in beweging brengen van mensen en mij goed kunnen verdiepen in verschillende doelgroepen.

Tijdens mijn werk raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de werking van het brein en de invloed van muziek. Doordat muziek en bewegen al jaren mijn interesse heeft en ik uit eigen ervaring heb gemerkt dat dit een positieve invloed kan hebben op het algehele welzijn, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om hier iets mee te gaan doen, waarbij ik iets kan betekenen voor andere mensen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mij te laten opleiden als RGM practitioner (Ronnie Gardiner Methode)

 

De Ronnie Gardiner Methode is een vrolijke, gestructureerde, oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en geheugen te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden is het een sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. De oefeningen worden geleidelijk opgebouwd en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan het niveau van het individu of groep en is daarom geschikt voor (bijna) elk niveau.

Voor wie?
Deze vrolijke oefenmethode is geschikt voor mensen met diverse neurologische aandoeningen, zoals MS, Dementie, Parkinson, NAH/ CVA, maar ook bij afasie, dyslexie, dyscalculie en aandachtsstoornissen. Voor iedereen die gezond ouder wil worden (Healthy Ageing)!

Mogelijke effecten RGM
Verbetering van: concentratievermogen, coördinatie, motoriek, geheugen, lichaamsbalans, spraak-/lees- en leervermogen, sociale vaardigheden, stemming, energieniveau, zelfvertrouwen.

 

Sinds 2016 werk ik als zelfstandige bij Brein Bewegingspraktijk! Met veel enthousiasme begeleid ik op dit moment een 10 weekse RGM training voor een “Gezond ouder worden” groep, bij Stellinghaven Oosterwolde!

Bij voldoende belangstelling zal er een gratis kennismakingsles worden gegeven in Bakkeveen!

Komt u ook in beweging?

Een hartelijke groet! José de Vries,

Brein Bewegingspraktijk www.breinbewegingspraktijk.nl www.facebook.com/breinbewegingspraktijk

Geplaatst in: Sociaal Cultureel Werk (S C W)

Geef een reactie