Open Atelierroute en Kunstweek

Open Atelierroute en Kunstweek in Opsterland 2017

Tijdens het Pinksterweekend zijn de ateliers van Opsterlandse Kunstenaars geopend: zaterdag 3 juni (15:00-22:00) zondag 4 juni en maandag 5 juni van 12:00 tot 18:00 uur.
Van 6 tot en met 11 juni is het Kunstweek met allerlei workshops bij Opsterlandse kunstenaars.

Kunst in Opsterland organiseert de 7e Open Atelierroute in Opsterland tijdens het Pinksterweekend. In de week erna is er de Kunstweek. Voor de Opsterlandse basisscholen worden mooie kunstactiviteiten op de scholen georganiseerd en voor andere liefhebbers zijn kunstworkshops te volgen.

Bij Marieke van Leeuwen en Leo Maarleveld kun je Keramiekworkshops volgen, Geertjan Plooijer laat zien hoe je een blauwdruk maakt waarna je het ook zelf kunt proberen, Michel Bouma geeft een workshop “de Keunst fan Pake”, bij Michel Pol en Corina Blom kun je schilderen. Wat langere workshops worden in het weekend gegeven; bij Nynke Venema ga je op Reis en leer je animaties maken en Corina Blom trekt een dag uit voor verschillende grafische technieken met gebruik van de etspers. Voor het hele gezin zijn er op zaterdag 2 workshops gegeven door Corina Blom en Nynke Venema.

Voor programma en opgave kun je kijken op www.kunstinopsterland.nl.

In de Witte Kerk in Hemrik is de overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemers aan de Open Atelierroute te zien. Dit jaar hebben we ervoor gekozen de Open Atelierroute tijdens het Pinksterweekend te doen op drie dagen in plaats van de gebruikelijke twee weekenden. De overzichtstentoonstelling is wel twee weekenden geopend. Onder de deelnemers veel nieuwe kunstenaars en in diverse ateliers is ook werk te zien van gastexposanten. De route loopt door het prachtige landschap van de gemeente Opsterland en is te downloaden en verkrijgbaar bij alle deelnemers.

Net als vorig jaar verloten we één (of meerdere) kunstwerken t.w.v. 200 euro. De loten kosten €2,– per stuk en zijn te koop bij de deelnemers. De toegang is gratis en u bent van harte welkom.

Meer informatie op de website: www.kunstinopsterland.nl
E-mail: [email protected]
Facebook: Kunst in Opsterland

 

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie