Impressie vlooienmarkt 6 mei

Het was een mega-markt afgelopen zaterdag 6 mei. De eerste-zaterdag-van-de-maand markt in mei is meestal 1 van de drukste van het jaar. Vooral als het mooi weer wordt. Velen dachten dat het mooi zou worden, maar dat werd het niet. Het was ’s ochtends koud met temperaturen onder de 10 graden en op de open plekken maakte de wind het nog kouder. Echt weer voor winterkleding. Pas tegen einde van de markt kwam de zon echt door en werd het lekker warm. Voor de standhouders en kopers die wat langzamer met inpakken waren, werd het nog aangenaam vertoeven.

Er kwamen maar liefst 850 standhouders op de markt af, dat is ook het maximum. Meer ruimte is er niet. Het waren er maar liefst 100 meer dan het vorige record en dat stond op 1 augustus 2015 met 757. Toen was het echt mooi weer en kwam er ook erg veel publiek. Deze keer ook ver bovengemiddeld publiek, maar voor die 850 standhouders toch te weinig voor goede handel.

Het oprijden van de standhouders ’s ochtends vroeg ging goed. Er is wel wat vertraging geweest, maar dat was weer snel opgelost. Helaas wel wat problemen met de routing van de parkeerders naar de achter gelegen terreinen. Daardoor konden men maar langzaam het terrein oprijden en zullen sommigen in het dorp zelf geparkeerd hebben. Volgende keer beter. Alhoewel….. na deze “klapper” zal het de eerstvolgende markten wel rustiger blijven. Zo gaat dat.

Hieronder een impressie (foto’s Martijn van der Vaart).

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2017

15 reacties op “Impressie vlooienmarkt 6 mei

 1. Jacob zegt:

  Martijn bedankt voor de invalbeurt.

 2. R. Sluiter zegt:

  Krijgen we de volgende keer ook een bonnetje voor de wasstraat? Dit was knudde, door die zandtroep heen met je wagen, zand in de wielkassen en assen….zo wil ik het niet weer hebben.. 850 kramen? Veel té veel.. 500 maximum graag..op deze manier gaat het aan eigen succes ten onder..heel fijn hoor , niet dus,.. met je rollator over dat gras me allemaal gaten en hobbels… het is 500 meter zwoegen voordat ik er was bij de eerste kraam, en dan ook nog 500 meter terug.. en dan moet je de markt nog over… jullie hadden gras ingezaaid? Dat was dus bekend, waarom niet gewaarschuwd voor zo’n situatie, jullie weten dan dat er minder parkeerruimte is.. jammer.. en dan ook nog eens niets bijzonders.. het heet rommelmarkt, nou daar lijkt het steeds meer op.. kwaliteit produkten daalt, negatieve instroom wat dat betreft..ja het was gezellig, maar met die parkeerzooi minder prettig..

  • Henry zegt:

   Volgens mij heeft u de verkeerde markt bezocht.
   Klagers heb je nml overal en met een rollator over gras en hobbels is overal!!!😱Lastig
   Ik vind het een compliment waard dat alles steeds zo goed geregeld word

  • Jacob zegt:

   Wat heerlijk dat mensen zo uit hun dak kunnen gaan en het dan ook als antwoord onder een fotoreportage zetten. Want ja meestal wordt er alleen positief gereageerd. Dan mag een nagatieve reactie ook wel eens gewaardeerd worden. Daar leren we als vrijwilligers alleen maar van. Gelukkig dat je het wel gezellig vond en ja het is nu eenmaal zo dat we geen verharde parkeerterreinen hebben.
   Wel even een vraagje hoe had je gewaarschuwd willen worden dat er gras was gezaaid?

 3. Anko zegt:

  Beste organisatie/vrijwilligers
  Jullie hebben weer uitstekend je best gedaan, s`morgens al weer heel vroeg aanwezig om de mensen een plek te geven en niemand verplicht om te komen

 4. Huub Bouma zegt:

  Wat een negatieve reactie en dan te bedenken dat de commissie er alles aan doet om het zo goed mogelijk te doen,s’morgens al vanaf 5 uur in de weer,mijn complimenten!!!

 5. herman zegt:

  complimenten voor de vrijwilligers die die weer mogelijk gemaakt hebben jullie nodigen niemand uit en toch komen er zoveel mensen op af het was idd druk maar julllie hebben het beste er van gemaakt en dat te bedenken dat jullie al om 4 uur in de ochtend er zijn petje af.

 6. Anneke de Beer zegt:

  Wat een negatieve reactie. Het is geweldig wat Bakkeveen voor elkaar krijgt. Misschien moet die R.Sluiter maar niet meer komen. Ik was ook een verkoopster en heb een goede ochtend gehad. Bezoekers waren gezellig wat wil je nog meer. En ik vind het top dat er zoveel standhouders komen.Het is al bijna net zo bekend als Lille, alleen hoef je dan niet zo ver te rijden. Haha

 7. Arjan de Wind zegt:

  Wij stonden er ook, niet echt op een goede plek dus weinig verkocht maar dit was geheel aan ons zelf te danken( we kwamen iets voor 8 uur aan) en desondanks toch nog een plekje gekregen…waarvoor dank aan de vrijwilligers die er rond 4 uur al staan om alles in goede banen te leiden!

 8. Anton zegt:

  Wat een fantastische markt was het ,het voelde meteen al goed bij aankomst.Lof voor de organisatie, Terzijde een paar kleine,positief bedoelde,suggesties. Kan het nieuwe parkeerterrein wat efficiënter worden ingedeeld, dit is beter voor standhouders en publiek, Enige aanpak van natte/on-effen plekken op de weilanden zou met minimale investering maximaal vreugde opleveren voor mensen met een beperking.(zoals ik)

 9. filip westra zegt:

  het is elke keer weer geweldig.vriendelijk personeel ook in voor een grapje en ook al zou je weinig verkopen,
  de sfeer is zo goed het blijft een prachtig uitje .

 10. Linda van Leeuwen zegt:

  Ik ben ook geweest en wouw vond het geweldig van mij mogen zelfs nog meer kramen komen !!! hoe grote hoe leuker ik ben echt de hele markt afgegaan en zelfs nog voor de helft ales terug ook !!! 07:00 begonnen en 11:40 weer bij me auto 😀 toppp en nog beter 5 tassen en trekcar vol gescoord mijn dag kon echt nieer stuk zou zo nog een dag doorlopen hoor geweldig dit was echt een knalmarkt.. zo hoort een goede rommelmarkt te zijn lekker bomvol met van alles en nog wat

 11. wietse zegt:

  moet r sluiter wel gelijk geven dat de markt te groot wordt, gelukkig is zo groot als dit een uitzondering, veel mensen kunnen dit niet belopen en slaan dus de helft over, vooral het verharde terrein en het fietspad waar vaak dezelfde handelaars staat waaronder ik.
  ik heb ook iemand gesproken die had gestaan op het deel van het veld dat het slechts begaanbaar was en die had voor 2 euro verkocht over de hele dag.
  begrijp de organisatie wel dat ze geen nee willen verkopen maar het is niet anders, was vroeger ook heel gewoon toen was een markt met 300 standhouders al groot nu noemen we dit een kleine markt.
  men week dan wel uit naar de kamelenmarkt, die was toen ook drukker bezocht en bezet dan tegenwoordig.
  het is de mooiste en grootste openlucht vlooienmarkt van nederland, wat een hele prestatie is maar iets kleiner mag ook wel de spoeling wordt zo wel dun.
  maak er zelf ook al geen reclame meer voor bij andere standhouders wel bij bezoekers op andere markten.

 12. H Douma Sleen zegt:

  wij vinden Bakkeveen altijd erg leuk komen wel 3 x per jaar en moeten er wel een uur voor rijden, maar maakt niet uit,. ook wel gestaan, ook leuk. En organisatie verdient alleen maar lof. Wat een inzet

Geef een reactie