Impressie Koningsdag 2017

Donderdagochtend 27 april vonden weer de traditionele Koningsdagfestiviteiten plaats nabij Dundelle. De formule was iets anders dan voorgaande 20 (!) jaren toen Jeen Bouma het met zijn assistenten het organiseerde.

De schminksters van voorheen zijn vanaf dit jaar de organisatie: Aukje Welvering en Tini Hofstee.

De vrijmarkt was goed bezet door kinderen met hun kleedjes met voor elk wat wils. Engel en Andries hadden i.v.m. de koude wind het zwembadterrein en een deel van de kleedruimte ter beschikking gesteld. Dat was een goed idee, en viel in de smaak bij de vele bezoekers. Deze locatie is voor herhaling vatbaar. Er waren veel mensen aanwezig en er was een heel gezellige sfeer. Helaas door de buien die net boven Bakkeveen hun druppels lieten vallen, dropen toch wat marktlieden en bezoekers vroegtijdig af, maar dat is overmacht.

De Bosmanege was aanwezig met pony’s en een paard, zodat de kinderen een ponyritje konden maken, ook daarvoor stonden ze in de rij. De beide dames organisatoren hadden samen met Dundelle voor een ballenbak (voor de kleinsten) en een stormbaan van 14 m lang gezorgd, zodat de er naar hartenlust gesprongen en gestormd kon worden. Snackbar Plaza De Kolk zorgde voor het ijs en Poiesz voor de cadeautjes. Alle sponsoren en vrijwilligers worden bedankt voor de bijdrage.

Nieuw voor de jeugd was “bierpong”: het stuiteren van pingpongballen in een beker.

We kijken al uit naar het volgende jaar! De kou zal ons dan niet deren, maar het moet wel droog blijven s.v.p.

Aanvankelijk was het lekker weer in de luwte van de gebouwen van Dundelle. Het was erg gezellig op de vrijmarkt.

 

Geplaatst in: Koningsdag

Geef een reactie