Brassband Opsterland pakt drie keer zilver

Op 21 en 22 april vond het jaarlijkse Gouden Spiker Festival plaats in Ureterp. Traditiegetrouw heeft 4e divisie ‘Brassband Opsterland’ (Bakkeveen) o.l.v. Martine Reijenga deelgenomen aan het druk bezochte en zeer populaire festival. Vanwege het verplichte werk en de bezetting van het orkest is gekozen om één niveau hoger deel te namen, namelijk de derde divisie.

Hierin streden negen brassbands om de felbegeerde bokalen met een mars, koraalbewerking, verplicht werk (A Tameside Overture – Philip Sparke) en een solo werk.

De geblindeerde jury, bestaande uit Jacob de Haan en Timo Hänf, heeft Brassband Opsterland in alle categorieën met zilver beloond. De tweede solistenprijs werd gewonnen door Jelke Meijer met zijn uitvoering van ‘Taps in Tempo’ op xylofoon. Daarna wist Brassband Opsterland de tweede prijs voor het verplichte werk te winnen en werd ook de ‘Sulveren Spiker’ uitgereikt aan Bakkeveense Brassband voor het totaalprogramma. De muziek overgoten dag werd ook dit jaar afgesloten door Brassband ‘De Spijkerpakkenband’ (Gorredijk) met een spetterend galaconcert.

Het jeugdorkest ‘Koperbende’ had eerder die dag haar debuut optreden op het GSF. Ondanks dat zij onder de elf deelnemers geen prijs hebben gewonnen, kunnen ze terug kijken op een uitstekende eerste festival deelname.

Na dit prachtige resultaat zal Brassband Opsterland naar het Bakkeveenster ‘Iepenloftspul’ toe werken, waarin de band de muzikale invulling gaat verzorgen op 23, 24 en 25 juni 2017.

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie