30-jarig bestaan groots gevierd.

30 jarig bestaan groots gevierd

Op donderdagmiddag 17 november heeft Zonnebloem afdeling Ureterp e.o. haar 30 jarig bestaan gevierd met een feestmiddag in de Wier te Ureterp.

Voorzitter Albert de Vries opende deze middag voor een volle zaal en gaf de microfoon door aan Griet Wiersma die al eerder optrad voor de Zonnebloem. Er werden dan ook herinneringen opgehaald en ze begon met de voor ons bekende liedjes ” Fryske mar” en “Skûtsjesilen” en vervolgens met de introductie van haar collega Minze Dijksma die het brandbeveiligingsplan van de zaal op hilarische manier uitlegde, daarna weer enkele meezingers van Griet.

Na de pauze werd Froukje Zeilstra uit Ureterp een gouden insigne opgespeld door dhr. H. Lich van de Provinciale Zonnebloem, zij ontving tevens een standaard en een bos bloemen uit handen van dhr. Lich omdat ze al 25 jaar vrijwilliger is bij de Zonnebloem.

Atje Stoker uit Wijnjewoude is al 10 jaar vrijwilliger en heeft thuis, uit handen van Albert de Vries een zilveren insigne en een bos bloemen van het regiobestuur ontvangen omdat ze wegens ziekte niet aanwezig kon zijn.

Hilly de Jong en Ipie Roffel beiden uit Ureterp en Ymie Offringa uit Wijnjewoude kregen van de Plaatselijke afdeling een bos bloemen omdat ze vanaf het begin , dus 30 jaar vrijwilliger zijn.

Het bestuur ontving uit handen van dhr. J. Bentink ieder een roos.

Na deze huldiging kwam Griet weer op het podium als typetje gekleed in “Bon Prix” en fungeerde als assistente van Minze met het uitvoeren van zijn goocheltrucs. Minze werd in 1996 al Nederlands kampioen op het Nationaal Goochelcongres. Hij illustreerde zijn vingervlugheid met speelkaarten en een wit touw (zijn succesnummer). Er was letterlijk geen touw aan vast te knopen. Als Minze met zijn goocheltrucs aan de slag gaat lijkt hij een stand-up comediant. Van iedere truc maakte hij een hilarische sketch waarbij ook onze voorzitter en één van de aanwezige verpleegkundigen deel van uit maakten en de woordspelingen vlogen je om de oren.

Griet droeg een ode op aan haar overleden vriend en collega Kobus Algra door het zingen van het lied “it Bûthúsbankje”. Onder het zingen van een medley van Griet gingen de vrijwilligers in polonaise door de zaal. In zijn slotwoord bedankte onze voorzitter Griet, haar man (manusje van alles) en Minze voor deze prachtige middag en natuurlijk ook taxi Kort/v.d.Wal die belangeloos een busje beschikbaar had gesteld

Antje Berga

Geplaatst in: Verenigingen

Geef een reactie